Ρωσία: Αναχρονιστικό παραλήρημα αρχισυντάκτριας του RT – Στα “Φιλαράκια” η πρώτη ρήξη με τη Δύση

Ρωσία: Αναχρονιστικό παραλήρημα αρχισυντάκτριας του RT – Στα “Φιλαράκια” η πρώτη ρήξη με τη Δύση
Τα φιλαράκια Instagram @friends

Οι διαφορές μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης φαίνονται ξεκάθαρα μέσα από την αγαπημένη σειρά "Friends", σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του κρατικού καναλιού ειδήσεων της Ρωσίας.

Σε ένα αναχρονιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα προχώρησε η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του κρατικού καναλιού ειδήσεων της Ρωσίας (RT), θέλοντας να τονίσει τις διαφορές ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία, φέρνοντας ως παράδειγμα την αγαπημένη κωμική σειρά Friends (τα Φιλαράκια)

Συγκεκριμένα, η Margarita Simonyan, φάνηκε να κατηγορεί την κωμική σειρά Friends για την υποτιθέμενη παρακμή της Δύσης, όταν συζητούσε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας Channel 1 την Κυριακή, η 42χρονη δημοσιογράφος, μίλησε αρχικά για το “νόημα” του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τι είναι αυτός ο αγώνας; Αυτός ο πόλεμος είναι για το δικαίωμά μας να έχουμε τα παιδιά μας να είναι σαν εμάς και όχι σαν αυτά. Είναι ένα χάσμα ανάμεσα σε εμάς και στα παιδιά μας και σε αυτούς και στα παιδιά τους – ένα ψυχικό, πολιτιστικό χάσμα“, είπε η ίδια αρχικά.

Πριν από τριάντα χρόνια, όταν η ίδια σπούδαζα στις Ηνωμένες Πολιτείες, φαινόταν σαν να μοιάζαμε τόσο πολύ. Και ήμασταν πραγματικά ίδιοι”, συνέχισε η αρχισυντάκτρια του RT. Μόλις τότε άρχισαν τα πρώτα δείγματα του ήδη υπερφιλελεύθερου πνεύματος. Ήταν μικρά τότε, ήταν δύσκολο να τα προσέξω”, είπε στη συνέχεια.

“Το Friends ήταν ένα από τα πρώτα σημάδια της μόνιμης ρήξης της Ρωσίας με τη φιλελεύθερη δυτική κουλτούρα”, δήλωσε η δημοσιογράφος του ρωσικού δικτύου RT.

Στη συνέχεια, μίλησε για την πρώτη σκηνή της κωμικής σειράς των 90s, όταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ο Ross Geller (David Schwimmer) είναι μπερδεμένος και λυπημένος, επειδή η γυναίκα του τον άφησε για μια γυναίκα.

Η γυναίκα του έφυγε για μια γυναίκα, ανακαλύπτοντας μετά από πολλά χρόνια γάμου ότι ήταν λεσβία. Και όλα αυτά φαίνονται με τόση αγάπη και συμπάθεια προς αυτήν, φαίνεται να σαν να έχει εκείνη δίκιο, αλλά εκείνος δεν έχει δίκιο. Αυτό είναι το 1994.” είπε η Simonyan.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα