Ρωσία: Αποφυλακίστηκε ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Russian opposition leader Alexei Navalny smiles during a hearing on his appeal in a court in Moscow, Russia, Friday, June 16, 2017. Navalny was detained outside his home in Moscow before the protest and was sentenced to 30 days in jail for staging an unsanctioned rally. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Russian opposition leader Alexei Navalny smiles during a hearing on his appeal in a court in Moscow, Russia, Friday, June 16, 2017. Navalny was detained outside his home in Moscow before the protest and was sentenced to 30 days in jail for staging an unsanctioned rally. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί επειδή παραβίασε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο επανειλημμένως, την νομοθεσία που αφορά την διεξαγωγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που ηγείται του "Μετώπου κατά την Διαφθοράς", αφέθηκε σήμερα το πρωί ελεύθερος, αφού παρέμεινε κρατούμενος επί 25 ημέρες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Κίρα Γιαρμούς.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί επειδή παραβίασε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο επανειλημμένως, την νομοθεσία που αφορά την διεξαγωγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Το Δικαστήριο Σιμόνοφσκι της Μόσχας του είχε επιβάλει τότε την ποινή των 30 ημερών αναγκαστικής κράτησης, αλλά στις 16 Ιουνίου το αρμόδιο Δικαστήριο της Μόσχας μείωσε την ποινή του σε 25 ημέρες κράτησης.

Σήμερα το πρωί δημοσιογράφοι και υποστηρικτές του τον περίμεναν να βγει από ένα συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από άλλο κέντρο κράτησης στο οποίο είχε μεταφερθεί νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές του πάντως ετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις, ενδεχομένως και για αύριο, μεταξύ των οποίων θα είναι και η διανομή της πρώτης προεκλογικής εφημερίδας του Ναβάλνι.

Την Τετάρτη πάντως η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνες στα κεντρικά γραφεία του "Μετώπου κατά της Διαφθοράς" και σε χώρους όπου ήσαν συγκεντρωμένοι ακτιβιστές του "Μετώπου' και κατάσχεσαν όλο το προεκλογικό υλικό.

Το βράδυ της 11ης Ιουνίου ο Ναβάλνι, ενώ οι αρχές του είχαν επιτρέψει να πραγματοποιήσει την συγκέντρωση των οπαδών στην λεωφόρο του Ακαδημαϊκού Σάχαροφ, ο Ναβάλνι την ακύρωσε και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην κεντρική οδό Τβερσκάγια, όπου την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας που έχει ορισθεί ως ημέρα αργίας.

( Πηγή: interfax, Reuters, Φωτογραφία: AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE: