Ρωσία:Αστυνομικοί ανέκριναν διακεκριμένο χορευτή για την επίθεση στον Φιλίν

default image

Αστυνομικοί ανέκριναν τον διακεκριμένο χορευτή του Μπαλσόι, Νικαλάι Τσισκαριτζέ ο οποίος ήταν σε σύγκρουση με τον Σεργκέι Φιλίν ο οποίος δέχθηκε οξύ έξω από το σπίτι του.

Η ρωσική αστυνομία ανέκρινε ένα διακεκριμένο χορευτή του Μπαλσόι, τον Νικαλάι Τσισκαριτζέ, ο οποίος είναι σε σύγκρουση με τη διεύθυνση του θεάτρου, ως μάρτυρα στη υπόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φημισμένου ρωσικού θεάτρου Σεργκέι Φιλίν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε επίθεση με οξύ από άγνωστο, έξω από το σπίτι του στη Μόσχα.

“Η ανάκριση του Τσισκαριτζέ έγινε στις 23 Ιανουαρίου. Εκτός από το συγκεκριμένο χορευτή, αστυνομικοί έχουν ανακρίνει συνεργάτες του θεάτρου, συγγενείς και γνωστούς του Σεργκέι Φιλίν”, ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρια Νοβόστι.

Ο διευθυντής του Μπαλσόι Ανατόλι Ικσάνοφ είχε από την αρχή της υπόθεσης δηλώσει ότι “έχει συγκεκριμένες υποψίες για συγκεκριμένα άτομα”.

“Ελπίζω ο Νικαλάι Τσισκαριτζέ να μην έχει πέσει τόσο χαμηλά, όμως αυτός ευθύνεται για την κακή ατμόσφαιρα στο θέατρο”, τόνισε ο Ισκάνοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ισβέστια.

“Είναι κοινό μυστικό ότι ο Τσισκαριτζέ κατηγορεί συνεχώς το διευθυντή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, όποιοι κι αν είναι στις θέσεις αυτές. Όμως το θέατρο δεν έχει κατηγορήσει ούτε τον Τσισκαριτζέ ούτε κανέναν άλλο”, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του θεάτρου Καταρίνα Νοβικόβα.

Ο 39χρονος χορευτής, με αναγνωρισμένη καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά αμφιλεγόμενη φήμη, έχει καταγγείλει από την πλευρά του μια “εκστρατεία δίωξης” σε βάρος του από τη διεύθυνση του θεάτρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα