Ρωσία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που θα μπλοκάρει Facebook, Twitter και YouTube

Ρωσία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που θα μπλοκάρει Facebook, Twitter και YouTube
Social Media 123rf.com

Σχέδιο νόμου που δίνει τη δυνατότητα στις ρωσικές ρυθμιστικές αρχές να μπλοκάρουν υπηρεσίες του διαδικτύου κατατέθηκε στη Ρωσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι η Ρωσία σκοπεύει να αποκλείσει τις μεγάλες τεχνολογικές δυνάμεις της Δύσης, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ να γίνει πραγματικότητα διότι κατατέθηκε ένα σχετικό προσχέδιο νόμου στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Σύμφωνα με την Financial Express, εάν περάσει το νομοσχέδιο οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν υπηρεσίες όπως τα Facebook, Twitter και YouTube, σε περίπτωση βέβαια που κριθεί ότι περιορίζουν και λογοκρίνουν το περιεχόμενο που αναρτούν οι Ρώσοι πολίτες στις πλατφόρμες τους.

Το συγκεκριμένο προσχέδιο έχει πάρει ήδη έγκριση από τη Δούμα και τώρα επίκειται η κρίση των βουλευτών του ανώτατου συμβουλίου της Ρωσίας προκειμένου να φανεί αν θα ψηφιστεί οριστικά για να φτάσει στο γραφείο του προέδρου της χώρας.

Όπως αναφέρει το techgear, πιθανότατα θα έχουμε εξελίξεις στις αρχές του 2021 και μένει να δούμε αν θα ξημερώσει μια νέα πραγματικότητα για τις Facebook, Google, Twitter, Apple κλπ. στη Ρωσία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα