Ρωσία: Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων

Ρωσία: Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων
Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων - Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες στο σημείο instagram @mchs_rostov

Πάνω από 400 πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μεγάλη πυρκαγιά σε ρωσικό εργοστάσιο πυροτεχνημάτων. Δραματικά βίντεο δείχνουν πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό, ενώ σημειώνονται ανεξέλεγκτα εκρήξεις.

Η έκρηξη στο λιμάνι του Ροστόφ Ον Ντον, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ξύπνησε έντρομους τους κατοίκους τα χαράματα της Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου. Βίντεο που δημοσίευσε Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας στο Instagram, δείχνουν εκατοντάδες πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται δίχως κανείς να έχει τον έλεγχό τους.

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά μαζί με πυροσβεστικές μάνικες και εξοπλισμό αναζήτησης και διάσωσης.

Αξιωματούχοι την περιέγραψαν ως «μεγάλη» πυρκαγιά που είχε επηρεάσει 4.000 τετραγωνικά μέτρα γης και ιδιοκτησίας και δήλωσαν ότι το μέγεθος και η πολυπλοκότητα της φλόγας σήμαινε ότι είχε ανατεθεί στον «βαθμό υψηλότερης δυσκολίας» από τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπήρχαν άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με πιθανά θύματα και η αιτία της πυρκαγιάς εξακολουθεί να διερευνάται.

Υπήρξαν πολλές πυρκαγιές σε εργοστάσια πυροτεχνημάτων σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρκαγιάς στην Ινδονησία το 2017 που άφησε 30 νεκρούς, ενώ το 2014, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Stafford, σύμφωνα με τον Independent.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα