Ρωσία: Πολυετής κάθειρξη σε 65χρονη για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ουκρανίας

Ρωσία: Πολυετής κάθειρξη σε 65χρονη για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ουκρανίας
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ρωσία Shutterstock

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επιβλήθηκε σε 65χρονη Ρωσίδα, η οποία κατηγορείται ότι διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από την Ρωσία, Κριμαία επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών στην Ρωσίδα Γκαλίνα Νταβγκαπόλαγια, με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δίκη διεξήχθη, λόγω της φύσης της υπόθεσης, κεκλεισμένων των θυρών.

Η ηλικίας 65 ετών γυναίκα, που είναι σε συντάξιμη ηλικία, κατηγορείται ότι συγκέντρωνε και διαβίβαζε πληροφορίες στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας για τη μοίρα αεροπορίας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Η Λουντμίλα Ντενίσοβα, συνήγορος για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ουκρανικής Βουλής, δήλωσε ότι η υπόθεση κατά της Νταβγκαπόλαγια ήταν κατασκευασμένη.

«Απευθύνω έκκληση στη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα δυνατά μέσα για να αυξήσει τις πιέσεις στη Ρωσία για να απελευθερώσει το συντομότερο δυνατό όλους τους παράνομα κρατούμενους πολίτες της Ουκρανίας και να σταματήσει να ασκεί εναντίον τους τρομοκρατία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου, αλλά το δικαστήριο της πολύς Σεβαστούπολης της Κριμαίας, δεν την είχε ανακοινώσει δημόσια μέχρι σήμερα που την κοινοποίησε στην ιστοσελίδα του.

Η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, κίνηση που καταδίκασε η Δύση επιβάλλοντας ως αντίποινα κυρώσεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019, η Νταβγκαπόλαγια είχε προφυλακιστεί. Στις αρχές του έτους η FSB την μετέφερε στην Μόσχα όπου ακολούθησαν οι ανακριτικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα