Ρωσία: Πρόστιμα σε Twitter, Meta και TikTok για “απαγορευμένο περιεχόμενο”

Ρωσία: Πρόστιμα σε Twitter, Meta και TikTok για “απαγορευμένο περιεχόμενο”
Tik Tok Unsplash

Πρόστιμα στο Twitter, στη Meta και στο TikTok, επέβαλε η Ρωσία, για τη μη διαγραφή "παράνομου περιεχομένου" από τις πλατφόρμες τους.

Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμα στο Twitter, στη Meta Platforms, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook και στο TikTok, επειδή δεν διέγραψαν από τις πλατφόρμες τους περιεχόμενο που η κυβέρνηση θεωρεί παράνομο, ανακοίνωσε δικαστήριο της Μόσχας, που είναι τα τελευταία σε μια σειρά κυρώσεων κατά ξένων εταιρειών τεχνολογίας.

Η Μόσχα έχει αυξήσει φέτος τις πιέσεις προς τις μεγάλες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφόρησης σε μια εκστρατεία, την οποία οι επικριτές της χαρακτηρίζουν ως προσπάθεια των ρωσικών αρχών να ασκήσουν αυστηρότερο έλεγχο στο διαδίκτυο, κάτι που, όπως λένε, απειλεί να καταπνίξει την ατομική και εταιρική ελευθερία.

Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα ότι στη Meta Platforms επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων ρουβλίων (156.187 ευρώ ) για τρεις ξεχωριστές διοικητικές υποθέσεις για τη μη διαγραφή περιεχομένου. Στο Twitter επιβλήθηκε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ρουβλίων (120.201 ευρώ ) για δύο υποθέσεις, ενώ στο TikTok επιβλήθηκε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων(48.080 ευρώ), σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Twitter, το Facebook και το TikTok δεν προέβησαν σε κανένα άμεσο σχόλιο.

Η Meta, μαζί με την Google της Alphabet, αντιμετωπίζει δικαστική υπόθεση αργότερα αυτό το μήνα για ύποπτες επανειλημμένες παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας σχετικά με το περιεχόμενο και θα μπορούσε να της επιβληθεί πρόστιμο σε ποσοστό επί του ετήσιου τζίρου της εταιρείας στη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter από τον Μάρτιο ως τιμωρητικό μέτρο για αναρτήσεις που περιέχουν παιδική πορνογραφία, πληροφορίες για κατάχρηση ουσιών ή εκκλήσεις σε ανηλίκους να αυτοκτονήσουν, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor.

Το Twitter αρνείται ότι επιτρέπει τη χρήση της πλατφόρμας του για την προώθηση απαγορευμένων περιεχομένων.

Η Μόσχα έχει απαιτήσει επίσης από 13 ξένες και κυρίως αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα της πληροφόρησης να ανοίξουν γραφεία στην Ρωσία έως την 1η Ιανουαρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πιθανούς περιορισμούς ή πλήρεις απαγορεύσεις. Και οι τρεις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα σήμερα περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα