Ρωσία: Θα χρειαζόταν ο Πουαρό για να λυθεί το μυστήριο Σκριπάλ

Ρωσία: Θα χρειαζόταν ο Πουαρό για να λυθεί το μυστήριο Σκριπάλ
Συνέντευξη Τύπου του Ρώσου πρεσβευτή στην Βρετανία, Αλεξάντερ Βλαντιμόροβιτς Γιακοβένκο για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα (Kirsty O'Connor/PA via AP) AP

Ο μυθιστορηματικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι χρειάζεται για να λυθεί το μυστήριο με τον νευροτοξικό παράγοντα, σύμφωνα με τον ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο

Ο επίθεση στη Βρετανία με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται κάποιον σαν τον μυθιστορηματικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο, επαναλαμβάνοντας έτσι το σχόλια της ρωσικής πρεσβείας στο Ηνωμένο βασίλειο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, η Γιούλια, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από τις 4 Μαρτίου που βρέθηκαν αναίσθητοι σ’ ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι. Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για απόπειρα δολοφονίας, όμως η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη και λέει πως η Βρετανία δεν έχει αποδείξεις.


Ο ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Γιακοβένκο ερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου αν η Ρωσία αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν αστείο, αφού η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο Twitter πως, χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη, στο Σάλσμπερι χρειάζεται ο Πουαρό, ο ντετέκτιβ που δημιούργησε η Άγκαθα Κρίστι για τα αστυνομικά μυθιστορήματά της.

Ο πρεσβευτής υπερασπίσθηκε το μήνυμα της πρεσβείας.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία», δήλωσε ο Γιακοβένκο στους δημοσιογράφους. «Η έρευνα είναι διαβαθμισμένη. Δεν ξέρουμε το κίνητρο της βρετανικής κυβέρνησης και γι’ αυτό (το μήνυμα) λέει: αυτή η υπόθεση είναι τόσο περίπλοκη που χρειαζόμαστε, θα λέγαμε, τη σοφία ενός προσώπου σαν τον Πουαρό για την έρευνα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα