Ρωσική εμπλοκή και στις βρετανικές εκλογές "βλέπει" νέα έρευνα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Σύμφωνα με έρευνα των κυριακάτικων Times περίπου 6.500 αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί επιστρατεύθηκαν υπέρ των Εργατικών

Για απόπειρα επηρεασμού των περυσινών βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, υπέρ του Τζέρεμι Κόρμπιν, με μηνύματα μέσω Twitter από ρωσικούς λογαριασμούς, κάνει λόγο νέα έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Σουόνσι, φέρεται ότι βρέθηκαν περίπου 6.500 αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που, στα τελευταία στάδια των εκλογών, έστελναν μηνύματα εγκωμιαστικά για τον επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και την πολιτική του.

Έκαναν επίσης επιθέσεις στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι επειδή αρνούνταν να συμμετάσχει σε τηλεοπτικά προεκλογικά ντιμπέιτ και την κατηγορούσαν ότι μείωσε τον αριθμό των αστυνομικών μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως εννέα στα 10 μηνύματα από τους εν λόγω λογαριασμούς με θέμα τους Εργατικούς υποστήριζαν το Εργατικό Κόμμα. Σε αντίθεση, εννέα στα 10 μηνύματα με θέμα τους Συντηρητικούς ήταν εχθρικά για το κόμμα τους.

«Αυτές οι νέες αποκαλύψεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ματ Χάνκοκ. «Είναι απολύτως απαράδεκτο για οποιαδήποτε χώρα να αποπειράται να παρέμβει στις δημοκρατικές εκλογές άλλης χώρας».

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι αναμιγνύεται σε εκλογές σ' όλον τον κόσμο και ότι διοχετεύει στα ΜΜΕ ψευδείς ιστορίες, όμως έχει αρνηθεί πως η Ρωσία επενέβη με επιτυχία σε βρετανικές εκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από τους Δημοκρατικούς

Αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ ζητά ο Πούτιν

Στο 'κόκκινο' οι σχέσεις Βρετανίας - Ρωσίας για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα

ADVERTISING

SHARE: