Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την επίθεση στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο

Ένα ισραηλινό F-15 και ένα F-16 έτοιμα για απογείωση
Ένα ισραηλινό F-15 και ένα F-16 έτοιμα για απογείωση AP

"Στις 9 Απριλίου δύο αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο", ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου

Η επίθεση εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου Τ-4 της Συρίας, κοντά στην πόλη Χομς, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε από δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από το έδαφος του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα συστήματα της συριακής αεράμυνας κατέρριψαν πέντε από τους οκτώ πυραύλους, όμως οι άλλοι τρεις έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

"Στις 9 Απριλίου από τις 03:25 (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) ως τις 03:53 δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 από το έδαφος του Λιβάνου χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο. Οι μονάδες αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψαν πέντε κατευθυνόμενους πυραύλους", ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι κανείς από τους Ρώσους συμβούλους που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση δεν έχει τραυματιστεί.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: 14 νεκροί από επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο - Ισραήλ "δείχνουν" Μόσχα και Δαμασκός

ADVERTISING

SHARE: