Route66: Αφιερωμένο στον θρυλικό αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ το σημερινό doodle της Google

Route66: Αφιερωμένο στον θρυλικό αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ το σημερινό doodle της Google
Route 66 YouTube

Τον εμβληματικό αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ Route 66 γιορτάζει η Google με το σημερινό της doodle και μέσα από ένα βίντεο δυόμιση λεπτών μας μεταφέρει στο απόλυτο αμερικανικό ταξίδι.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο σε μία από τις διασημότερες διαδρομές του πλανήτη, τον θρυλικό αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ Route 66, καθώς σαν σήμερα το 1926, το όνομα “U.S. 66” προτάθηκε για πρώτη φορά για τη διαδρομή που διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, η Google μας μεταφέρει στο απόλυτο αμερικανικό οδικό ταξίδι στον εμβληματικό αυτοκινητόδρομο, μήκους 3.940 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει το Σικάγο του Ιλινόις με τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, διασχίζοντας συνολικά οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ. Ιλινόις, Μισούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Γιούτα, Αριζόνα, Νεβάδα και Καλιφόρνια.

Το US 66 κατασκευάστηκε την περίοδο της απαρχής της μαζικής ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και χρησίμευσε ως κύρια οδική αρτηρία για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν δυτικά, ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, καθιστώντας μάλιστα προσιτές τις μετακινήσεις μεταξύ των πολιτειών για πρώτη φορά.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως οδός διαφυγής για εκτοπισμένες οικογένειες κατά τη διάρκεια του Dust Bowl. Όταν σφοδρές καταιγίδες σκόνης κατέστρεψαν τις Μεγάλες Πεδιάδες τη δεκαετία του 1930, περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες μπήκαν στον Route 66 για να επιδιώξουν μια καλύτερη ζωή έξω από τη Δύση. Μεταξύ αυτών των οδηγών ήταν ο John Steinbeck, ο οποίος ταξίδεψε κατά μήκος της διαδρομής 66 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αναζητήσει έμπνευση για το βιβλίο του “Τα Σταφύλια της Οργής”.

Όταν η αμερικανική οικονομία σταθεροποιήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοτικότητα του Route 66 αυξήθηκε κατακόρυφα. Εκατομμύρια ταξιδιώτες διέσχισαν τον αυτοκινητόδρομο για να δουν τοποθεσίες που προκαλούν δέος, όπως έναν κρατήρα από μετεωρίτη 50.000 ετών στη βόρεια Αριζόνα και γεμάτες γκράφιτι Cadillac θαμμένες στο Amarillo του Τέξας.

Παρόλο που η διαδρομή Route 66 παροπλίστηκε το 1985, αφού την αντικατέστησαν πέντε νέοι διακρατικοί αυτοκινητόδρομοι, πολλοί οργανισμοί έκαναν εκστρατεία για τη διατήρηση του δρόμου για να τιμήσουν την ιστορική του σημασία. Ως αποτέλεσμα, τμήματα της διαδρομής 66 διατηρήθηκαν ως κρατικοί ή εθνικοί γραφικοί πάροδοι και έτσι ταξιδιώτες μπορούν ακόμα και σήμερα να βρουν πολλές πρωτότυπες εγκαταστάσεις από την εποχή της ακμής του ιστορικού αυτοκινητόδρομου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα