Σαγκάη: Αυξάνονται οι νεκροί παρά το lockdown

Σαγκάη: Αυξάνονται οι νεκροί παρά το lockdown
Lockdown στη Σαγκάη ALEX PLAVEVSKI/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άλλοι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στη Σαγκάη, όπου επικρατούν ακόμα απάνθρωπες συνθήκες και σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Η πόλη της Σαγκάης, όπου έχει επιβληθεί αυστηρός περιορισμός της κίνησης από τις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε σήμερα επτά θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, αυξάνοντας στους δέκα το σύνολο των θυμάτων του τρέχοντος κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην κινεζική οικονομική πρωτεύουσα.

Ο δήμος ανακοίνωσε τρεις θανάτους χθες Δευτέρα, απολογισμό εκπληκτικά ελαφρύ στην πόλη όπου καθημερινά επιβεβαιώνονται κάπου 20.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα έχει πάντως μετατραπεί στο θέατρο της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας στον ασιατικό γίγαντα αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση.

Κόσμος με μάσκες στο Πεκίνο 2022 Mark Schiefelbein/AP Photo

Από την εκδήλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον κατά τα επίσημα στοιχεία– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων κάτω από τις 190.000. Οι αριθμοί αυτοί, εντυπωσιακά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Πλέον η παραλλαγή Όμικρον του ιού πλήττει σκληρά τη μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχουν τεθεί σε lockdown επ’ αόριστον, υπό ενίοτε σπαρτιάτικες συνθήκες.

Το ποσοστό εμβολιασμού είναι ανησυχητικά χαμηλό στους ηλικιωμένους. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της Σαγκάης παραδέχθηκαν προχθές Κυριακή ότι λιγότερα από τα δύο τρίτα των πολιτών άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ ποσοστό χαμηλότερο από το 40% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Οι επτά άνθρωποι που υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες ήταν ηλικίας μεταξύ 60 και 101 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενημέρωσε σήμερα ο δήμος της Σαγκάης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, είχαν ήδη διαπιστωθεί θάνατοι αποδιδόμενοι στην COVID-19 στη Σαγκάη τις προηγούμενες εβδομάδες· όμως οι πληροφορίες αυτές λογοκρίθηκαν πολύ γρήγορα από τις κινεζικές αρχές.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν 17.332 ασυμπτωματικά κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι συμπτωματικές περιπτώσεις αυξήθηκαν στις 3.084, από 2.417 την προηγουμένη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα