Σάλος από το εξώφυλλο του “Rolling Stone” με τον βομβιστή της Βοστόνης

default image

Αντιδράσεις στο διαδίκτυο για την επιλογή του βομβιστή της Βοστώνης,  Τζοχάρ Τσαρνάεφ ως εξώφυλλο στο τεύχος του Αυγούστου

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η απόφαση του περιοδικού “Rolling Stone” να βάλει στο εξώφυλλο του Αυγουστιάτικου τεύχους τον βομβιστή της Βοστώνης,  Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Η εν λόγω φωτογραφία του Τσαρνάεφ έχει δημοσιευτεί από τον ίδιο στο διαδίκτυο και έχει χρησιμοποιηθεί από τα μίντια στο παρελθόν. Ο ίδιος μοιάζει σαν ροκ σταρ με μαλλί ελαφρώς ατημέλητο σε λευκό φόντο.

Η επιλογή του προσώπου του για εξώφυλλο του εν λόγω περιοδικού που συνήθως επιλέγει ροκ σταρ και διασημότητες έχει ακολουθήσει σωρεία αρνητικών σχολίων.

“Δείτε, το “Rolling Stone” κάνει παρουσιάζει γκλάμουρ τη τρομοκρατία, ανέφερε μια αναγνώστρια του περιοδικού στη σελίδα του στο Facebook, κάνοντας σαφές πως δεν θα πάρει το εν λόγω τεύχος αλλά και κανένα πλέον του περιοδικού.

Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκαν και άλλοι μέχρι πρότινος αναγνώστες του περιοδικού- όπως είπαν οι ίδιοι- αφού το χαρακτήρισαν κακόγουστο, αηδιαστικό και άρρωστο.

Η σελίδα του περιοδικού στο Facebook έχει πάνω από 4.700 σχόλια αγανακτισμένων αναγνωστών τη στιγμή που το τεύχος του περιοδικού θα δημοσιευθεί στις 3 Αυγούστου.

Παράλληλα στο twitter έκανε την εμφάνισή του το hashtag #BoycottRollingStone

Το περιοδικό κάτω από την εικόνα του Τσαρνάεφ γράφει: “ο βομβιστής. πως ένας διάσημος, πολλά υποσχόμενος μαθητής που τον απογοήτευσε η οικογένειά του, βρήκε “διέξοδο” στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και έγινε ένα τέρας”.

Από τη πλευρά του, το περιοδικό δικαιολογεί την επιλογή του, λέγοντας πως πρόκειται για ένα άρθρο-έρευνα του προφίλ του υπόπτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα