Σάλος με τις δηλώσεις Μπολσονάρου για ανήλικες από τη Βενεζουέλα – Τον κατηγορούν για παιδοφιλία

Σάλος με τις δηλώσεις Μπολσονάρου για ανήλικες από τη Βενεζουέλα – Τον κατηγορούν για παιδοφιλία
Ζαΐρ Μπολσονάρου ap

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν αναφορές του Ζαΐρ Μπολσονάρουγια συνάντησή του με ανήλικες από τη Βενεζουέλα. τον κατηγορούν για παιδοφιλία και ανοχή της παιδικής πορνείας.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Βραζιλία τα σχόλια του νυν προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, σε podcast για ανήλικες στη Βενεζουέλα, με τους επικριτές του να τον κατηγορούν για παιδοφιλία.

Από τη μεριά του, ο ίδιος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που τον επέκρινε για σχόλια που έκανε και τα οποία, όπως είπαν, υπονοούσαν ότι έφηβες από τη Βενεζουέλα, τις οποίες είχε επισκεφθεί στο σπίτι τους, ήταν εκδιδόμενες.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον ακροδεξιό πρόεδρο ως “διεφθαρμένο” μετά τα σχόλιά του, λέγοντας ότι άφηναν να εννοηθεί ότι τα κορίτσια, τα οποία περιέγραψε ότι συνάντησε πέρυσι σε μια φτωχή γειτονιά της πρωτεύουσας της Βραζιλίας, είχαν στραφεί στην πορνεία για να επιβιώσουν.

Σε συνέντευξη στο podcast που μεταδόθηκε την Παρασκευή (14/10) από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπολσονάρου αφηγήθηκε ότι σταμάτησε τη μοτοσικλέτα του “σε μια γωνία, έβγαλα το κράνος μου και κοίταξα μερικά όμορφα κορίτσια, τρία ή τέσσερα, 14-15 ετών”. Είπε ότι τις ρώτησε αν μπορούσε να μπει στο σπίτι τους.

“Μόλις μπήκε μέσα, είπε ότι βρήκε περίπου 15-20 κορίτσια από τη Βενεζουέλα “να ετοιμάζονται για το Σάββατο. Για ποιο λόγο; Για να βγάλουν τα προς το ζην“.

Έκανε τα σχόλια αυτά ενώ συζητούσε για την οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Μετά τα σχόλια της αντιπολίτευσης, ο Μπολσονάρου βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκρούσει τις κατηγορίες περί παιδοφιλίας και ανοχής της παιδικής πορνείας.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, ο Μπολσονάρου δήλωσε ότι “σοκαρίστηκε” όταν έμαθε για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος σε πρόσφατα σχόλια που τον περιέγραφαν ως “κανίβαλο”, αφού επανήλθε στην επιφάνεια μια συνέντευξη του 2016 στους New York Times, στην οποία υποστήριξε, ενώ συζητούσε για την επίσκεψη σε μια κοινότητα ιθαγενών στη χώρα που ασκούσε τον κανιβαλισμό, ότι “θα έτρωγε έναν Ινδιάνο, χωρίς κανένα πρόβλημα”.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος ηγέτης χαρακτήρισε την τελευταία κριτική ως “πέρα από κάθε όριο”.

“Πόσο ασεβές είναι αυτό; Πάντα πολεμούσα την παιδοφιλία. Ήμουν πάντα εναντίον του καθεστώτος της Βενεζουέλας, αντιμετωπίζω με πόνο, με ταλαιπωρία, τις οικογένειες που φεύγουν από τη Βενεζουέλα στη Βραζιλία”, είπε.

Ο Μπολσονάρου έχει εντείνει τους φόβους ενόψει των προεδρικών εκλογών ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αν κερδίσει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Οι Βραζιλιάνοι πρόκειται να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 30 Οκτωβρίου στον πιο πολωτικό προεκλογικό αγώνα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς τα δύο πολιτικά κόμματα συνεχίζουν να χτυπούν το ένα το άλλο ενόψει της ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα