Σάλος στην Ινδία: Εμβολίασαν 30 μαθητές με την ίδια σύριγγα

Σάλος στην Ινδία: Εμβολίασαν 30 μαθητές με την ίδια σύριγγα
Μαθητές σχολείου (Αρχείο) Getty Images/iStockphoto

Υγειονομικός στην Ινδία εμβολίασε 30 μαθητές με την ίδια σύριγγα. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για αμέλεια.

Έρευνα κατά υγειονομικού υπαλλήλου διενεργούν οι αρχές της Ινδίας, καθώς φέρεται να εμβολίασε 30 μαθητές κατά του κορονοϊού με μία μόνο σύριγγα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο στην περιοχή Sagar όπου χορηγούνται εμβόλια κατά της Covid-19 σε παιδιά.

Οι σύριγγες μιας χρήσης χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ινδία για την αποφυγή της εξάπλωσης θανατηφόρων ασθενειών όπως ο HIV. Ωστόσο, στο παρελθόν υπήρξαν πολλά περιστατικά όπου μια και μόνο σύριγγα επαναχρησιμοποιήθηκε σε νοσοκομεία λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Ο Jitendra Rai, ο οποίος εμβολίαζε τα παιδιά, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι του δόθηκε μόνο μία σύριγγα από το τμήμα υγείας και ότι απλώς ακολουθούσε τις εντολές που είχε λάβει.

Όπως μεταδίδει το BBC, γονείς που είχαν συνοδεύσει τα παιδιά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές του σχολείου. Όταν οι κρατικοί αξιωματούχοι έφτασαν στο σχολείο, ο Rai έλειπε και το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για αμέλεια από το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας. Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του υπαλλήλου που είναι υπεύθυνος για την αποστολή εξοπλισμού για τον εμβολιασμό.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου ζήτησε από τον υπουργό Υγείας της πολιτείας να παραιτηθεί με αφορμή το περιστατικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα