Σαλβίνι: Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων

Ματτέο Σαλβίνι
Ματτέο Σαλβίνι AP

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας δικαιολογήθηκε για την απόφασή του να αρνηθεί την είσοδο σε ιταλικό λιμάνι σε πλοίο με 600 και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες

Στην απόφασή του να αρνηθεί την είσοδο σε ιταλικό λιμάνι στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει πάνω από 600 μετανάστες και πρόσφυγες, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της Λέγκα γράφει: «Στη Μεσόγειο υπάρχουν πλοία με σημαία Ολλανδίας, Ισπανίας, Γιβραλτάρ και Μεγάλης Βρετανίας. Και υπάρχουν ΜΚΟ γερμανικές και ισπανικές, υπάρχει η Μάλτα που δεν δέχεται κανέναν, η Γαλλία που απωθεί στα σύνορα, η Ισπανία η οποία υπερασπίζεται τα σύνορά της με τα όπλα, ουσιαστικά όλη η Ευρώπη φροντίζει τα συμφέροντά της».

«Από σήμερα και η Ιταλία αρχίζει να λέει όχι στο εμπόριο ανθρώπων, όχι στις μπίζνες της λαθρομετανάστευσης. Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εγγυηθώ μια ήσυχη ζωή στους νέους αυτούς στην Αφρική, και στα παιδιά μας στην Ιταλία», καταλήγει ο Ματέο Σαλβίνι.

Η θέση του, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, κινδυνεύει να προκαλέσει σειρά εντάσεων τόσο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με σειρά χωρών μελών της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστά τα ιταλικά λιμάνια για πλοίο με 629 πρόσφυγες και μετανάστες

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να είναι «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης»

Σαλβίνι: Στο μεταναστευτικό θα επιλέξουμε τη γραμμή της κοινής λογικής

ADVERTISING

SHARE: