Σαρκοζί: Κόβουν τις κομματικές τους κάρτες οι οπαδοί του πρώην προέδρου

default image

Απογοητευμένοι από τη βαριά ήττα στον Α' γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα της κεντροδεξιάς, οι φανατικοί οπαδοί του Νικολά Σαρκοζί στέλνουν στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων τις κομμένες κάρτες μέλους τους

Η πολιτική σκηνή στη Γαλλία γύρισε σελίδα το βράδυ της Κυριακής, όταν κόντρα στις προβλέψεις των δημοσκόπων, ο Φρανσουά Φιγιόν επικράτησε με ποσοστό 44,2%, αφήνοντας εκτός κούρσας για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου το Νικολά Σαρκοζί. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή, καθώς και τη στήριξή του στον Φιγιόν, απέναντι στον Αλάν Ζιπέ στο β’ γύρο των προκριματικών.

Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα φαίνεται πως προκάλεσε έντονη αντίδραση στους φανατικότερους υποστηρικτές του που από το πρωί της Δευτέρας, κόβουν τις κάρτες μέλους του κόμματος σε ένδειξη απογοήτευσης για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Ο Νικολά Σαρκοζί αφού ξεκαθάρισε πως οι υποστηρικτές του είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον υποψήφιο της προτίμησής τους, τόνισε πως τους προτρέπει να αγνοήσουν τις σειρήνες της ακροδεξιάς, αφού ο βασικός αντίπαλος των Ρεπουμπλικανών σε αυτές τις προεδρικές εκλογές φαίνεται πως θα είναι η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Ωστόσο, οι οπαδοί του πρώην προέδρου φαίνεται να μην ακολουθούν τη συμβουλή τους ηγέτη τους και μια μερίδα εξ αυτών δηλώνουν έτοιμοι να απομακρυνθούν από το κόμμα που ο Σαρκοζί σύστησε πριν από ένα περίπου χρόνο. “Είναι η ψυχή αυτού του κόμματος. Χωρίς αυτόν δεν έχει νόημα. Θα επιστρέψουμε όπως το 2012 στο “φάγωμα” μεταξύ των διαφόρων υποψηφίων” σημειώνει μια από τους οπαδούς του που τονίζει πως επιστρέφει την κάρτα μέλους της στο κόμμα. “Αυτή η εκλογική διαδικασία είναι ντροπή για τη δημοκρατία, τη δεξιά και το κέντρο” σημειώνει.

“Γράφτηκα στο κόμμα το 2006 για να στηρίξω το Νικολά Σαρκοζί και παρέμεινα εκεί ως το 2012 αναμένοντας την επιστροφή του, όμως σήμερα έχασα την ελπίδα και δεν έχω κανένα λόγο να ανήκω σε αυτό το κόμμα. Κανείς δεν με εμπνέει πια” σημειώνει άλλο μέλος του κόμματος που κόβει με το ψαλίδι την κάρτα μέλους του.

“Απόψε, η καρδιά μου μάτωσε” γράφει ο υπεύθυνος του ιστότοπου “Πιστοί οπαδοί του Σαρκοζί” και συμπληρώνει: “Ήμουν περήφανος υποστηρικτής του Σαρκοζί με όλη μου την ψυχή. Όλα αυτά τα χρόνια, τις μέρες και τις νύχτες, τις ώρες και τα λεπτά να τον υπηρετώ” σημειώνει και κόβει επίσης την κάρτα του.


Μπορεί ο πρώην πρόεδρος να έμεινε αρκετά πίσω από τους δύο υποψηφίους που πέρασαν τελικά στο β’ γύρο, έλαβε παρόλα αυτά ένα διόλου ευκαταφρόνητο 20% και από το στρατόπεδό του κάνουν λόγο για φόβους “αιμορραγίας” από το χώρο της κεντροδεξιάς, τώρα που ο Σαρκοζί είναι εκτός παιχνιδιού. Φαίνεται πως οι ένθερμοι υποστηρικτές του προτιμούν να εγκαταλείψουν το κόμμα, παρά να υποστηρίξουν κάποιον άλλο υποψήφιο. Μένει να δούμε πώς θα αποτυπωθεί αυτό στο β’ γύρο την ερχόμενη Κυριακή και φυσικά εν όψει των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

ΠΗΓΗ 20MINUTES

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα