Σαρκοζί: Ψηφίστε με για να μη γίνουμε Ελλάδα

default image

Ή με ψηφίζετε ή θα βρεθείτε στη θέση των Ελλήνων είναι το μήνυμα που έστειλε προς τους Γάλλους ο Νικολά Σαρκοζί. Διαβάστε τι ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου

Ως φόβητρο για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους χρησιμοποίησε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, καλώντας τους να τον ψηφίσουν για να μη βρεθούν στη θέση των Ελλήνων.

Σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει τη θέση του, ο πρόεδρος της Γαλλίας φρόντισε να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες του, τον οικονομικό εφιάλτη που ζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

“Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι φίλοι μας οι Ισπανοί, μετά από αυτή που βίωσαν οι Έλληνες φίλοι μας, μας θυμίζει την πραγματικότητα” δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας παράλληλα για “ανικανότητα (της Ισπανίας)” να ανταποκριθεί εγκαίρως στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ.

Επανέλαβε την ανάγκη της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και την παρουσίαση ενός πιο ισορροπημένου προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του σοσιαλιστή αντιπάλου του, Φρανσουά Ολάντ λέγοντας πως η αριστερά, σχεδιάζει ένα “φεστιβάλ δαπανών ωσάν ο κόσμος, η Ευρώπη, η κρίση, δεν υπήρξαν ποτέ”.

Τα σχόλια του Σαρκοζί σίγουρα δεν χαροποίησαν την συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι που πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τον πιο αυστηρό προϋπολογισμό στην ιστορία της ισπανικής δημοκρατίας, με περικοπές ύψους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2012.

Κλείνει η ψαλίδα για Σαρκοζί – Ολάντ

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά το βαρόμετρο της TNS Sofres, δείχνει τον Σαρκοζί να προηγείται μία μονάδα (26%) έναντι του Ολάντ (25%) στην ερώτηση “ποιος επιθυμείτε να νικήσει στις εκλογές”.

Ο Γάλλος πρόεδρος κερδίζει 5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο σοσιαλιστής αντίπαλός του χάνει 2 μονάδες.

Τα εν λόγω αποτελέσματα, Όπως επισημαίνει ωστόσο η Parisien, θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή, λόγω του μεγάλου περιθώριου λάθους της τάξης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Οι έρευνες των υπόλοιπων ινστιτούτων δίνουν όλες προβάδισμα τον Ολάντ, ωστόσο η ψαλίδα έχει κλείσει τις τελευταίες δυο-τρεις εβδομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα