Σε δίκη τρεις άντρες για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Σε δίκη τρεις άντρες για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Κατηγορούμενοι είναι οι αδελφοί Τζορτζ και Άλφρεντ Ντετζόρτζο και ο Βίνσεντ Μουσκάτ, οι οποίοι συνελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου

Την παραπομπή σε δίκη τριών αντρών σε δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου των Panama Papers, αποφάσισε σήμερα η δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση, αφού έλαβε προκαταρκτικά αποδεικτικά στοιχεία.

Κατηγορούμενοι είναι οι αδελφοί Τζορτζ και Άλφρεντ Ντετζόρτζο και ο Βίνσεντ Μουσκάτ, οι οποίοι συνελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου, βάσει στοιχείων που προέκυψαν από υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών τους.

Ειδικότερα, η αστυνομία θεωρεί πως ο Τζορτζ Ντετζόρτζο, που βρισκόταν σε ένα ταχύπλοο έξω από το λιμάνι της Βαλέτας, έστειλε ένα SMS που πυροδότησε τη φονική βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί κάτω από το νοικιασμένο αυτοκίνητο της Καρουάνα Γκαλιζία. Άλλωστε, δεδομένα από κινητά τηλέφωνα έδειξαν πως ο Άλφρεντ Ντετζόρτζο και ο Μουσκάτ είχαν επισκεφθεί κατ΄επανάληψη το χωριό καταγωγής της Γκαλιζία, το Μπιντνίζα, μερικές ημέρες πριν από την έκρηξη.

Η αστυνομία πιστεύει ότι παρακολούθησαν από κοντινό σημείο που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση την Καρουάνα Γκαλιζία να μπαίνει στο αυτοκίνητό της και είπαν μέσω τηλεφώνου στον Τζορτζ Ντετζόρτζιο να πυροδοτήσει τον μηχανισμό.

Ο θάνατος της Γκαλιζία, στις 16 Οκτωβρίου, προκάλεσε σοκ στη Μάλτα, που συνταράσσεται από ένα κύμα σκανδάλων διαφθοράς, περιλαμβανομένων κατηγοριών για ξέπλυμα χρημάτων και άσκηση επιρροής στην κυβέρνηση. Πολλές απ’ αυτές τις υποθέσεις είχε αποκαλύψει η αδικοχαμένη δημοσιογράφος, που όμως δεν είχε γράψει ποτέ για τους τρεις υπόπτους για τη δολοφονία της. Η οικογένεια της θεωρεί πως ο εγκέφαλος της δολοφονίας μάλλον εξακολουθεί να διαφεύγει.

Ο γενικός εισαγγελέας της Μάλτας πρέπει τώρα να απαγγείλει συγκεκριμένες κατηγορίες εις βάρος των Ντετζόρτζο και του Μουσκάτ, που αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version