Σε δημοπρασία πίνακας του Anthony Van Dyck που είχε κλαπεί από τους Ναζί

Σε δημοπρασία πίνακας του Anthony Van Dyck που είχε κλαπεί από τους Ναζί
Shutterstock

Ο πίνακας του Φλαμανδού μπαρόκ καλλιτέχνη, Van Dyck, που είχε καταλήξει στα χέρια των Ναζί, αναμένεται να φθάσει τα 1,5 εκατομμύρια λίρες σε δημοπρασία.

Έργο τέχνης του γνωστού ζωγράφου, Anthony Van Dyck αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία, για 1,5 εκατομμύρια λίρες, στο Λονδίνο. Ο συγκεκριμένος πίνακας που είχε κλαπεί από τους Ναζί κατά το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει τίτλο “Η οικογένεια του Cornellis de Vos “. Ο Van Dyck είχε ζωγραφίσει την οικογένεια του ζωγράφου, Cornellis de Vos, φτιάχνοντας το πορτραίτο του ίδιου του ζωγράφου, Cornellis, της συζύγου του, Suzanna Cock και των παιδιών τους, Magdalena και Jan-Batist.

Το έργο τέχνης πωλήθηκε για πρώτη φορά το 1868 στον Sir Francis Cock, πριν αγοραστεί από τον Ολλανδό Nathan Katz στα μέσα της δεκαετίας του ’30.

Ο πίνακας εκπλάπη από τους Ναζί, κατά την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αργότερα κατάφερε να επιστρέψει ξανά στα χέρια του αγοραστή του, Κatz. Το έργο πωλήθηκε αργότερα σε συλλέκτρια έργων τέχνης, την Emil Georg Buhrle.

Η ειδικός τέχνης, Νόρα ντε Πόρτα, είπε για τον πίνακα ζωγραφικής, το 2004: “Αυτό το μοναδικό οικογενειακό πορτραίτο εκτελέστηκε με την εξαιρετική τεχνική του Van Dyck”

Έβδομο παιδί ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού, ο Van Dyck, όπως αναφέρεται στον Independent, θεωρήθηκε ο σημαντικότερος φλαμανδός ζωγράφος του 17ου αιώνα μετά τον Rubens και ήταν περισσότερο γνωστός για τα αριστοκρατικά του πορτραίτα.

Αφού πέτυχε ως ανεξάρτητος ζωγράφος από τα τέλη της εφηβείας του, δίδαξε ως δάσκαλος στην τάξη της Αμβέρσας το 1618.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Λονδίνο το 1632, αφού εργάστηκε σε όλη την Ευρώπη, κατόπιν αιτήματος του Καρόλου Charles του πρώτου της Αγγλίας. Απεβίωσε το 1641 και ετάφη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα