Σε οπλοστάσιο είχε μετατρέψει το σπίτι του κλεπαταποδόχος. Βρέθηκαν πάνω από 10.000 όπλα

Σε οπλοστάσιο είχε μετατρέψει το σπίτι του κλεπαταποδόχος. Βρέθηκαν πάνω από 10.000 όπλα

Ένας άνδρας στη Νότια Καρολίνα συνελήφθη, επειδή έκρυβε μέσα στο σπίτι του περισσότερα από 10.000 κλεμμένα όπλα

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη στη Νότια Καρολίνα ένας άνδρας στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου χιλιάδες όπλα, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να φτάνει ακόμη και τις 10.000.

Θα χρειαστούν πολλές ημέρες και ενισχύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό ώστε να καταγραφούν όλα τα τουφέκια, τα πιστόλια και τα περίστροφα που φύλαγε στο σπίτι του ο Μπρεντ Νίκολσον, ένας κάτοικος της μικρής κοινότητας Πέιτζλαντ. Οι γείτονές του τον θεωρούσαν μέχρι τώρα έναν "ήσυχο άνθρωπο".

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα, τα περισσότερα από τα όπλα αυτά είναι κλεμμένα. Ο Νίκολσον τα αγόραζε από τους κλέφτες και, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, δεν τα έκλεβε ο ίδιος.

Ο σερίφης Τζέι Μπρουκς είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο σπίτι βρέθηκαν 7.000-10.000 όπλα, 150 ηλεκτρικά πριόνια και 250-300 ταριχευμένα θηράματα.

"Θα είναι μια μακρά και κουραστική διαδικασία να επιστρέψουμε (όλα τα όπλα) στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους", σχολίασε ο σερίφης.

Υπολογίζεται ότι σήμερα τα όπλα που βρίσκονται σε χέρια πολιτών στις ΗΠΑ είναι σχεδόν τόσα όσοι και οι κάτοικοι της χώρας συνολικά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE: