Σε παρέλαση ακροδεξιών νεοναζί δολοφόνος

default image

Ένα μέλος της συμμορίας των νεοναζί που κατηγορείται για μια σειρά φόνων στη Γερμανία είχε συμμετάσχει σε μια παρέλαση της ακροδεξιάς πριν από τρία χρόνια, ανέφερε χθες η εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η εφημερίδα δημοσιεύει μια φωτογραφία σημειώνοντας ότι εικονίζεται σε αυτήν μια γυναίκα που μοιάζει να είναι η Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών, η μοναδική επιζήσασα της τριάδας που σύμφωνα με τις αρχές δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μια αστυνομικίνα από το 2000 ως το 2007. Τα εγκλήματα παρέμειναν αδιευκρίνιστα ως νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Μπιλντ ανέφερε πως η Τσεπ φορούσε ένα μαντήλι στο κεφάλι και γυαλιά ηλίου στην πορεία του Οκτωβρίου του 2008, την οποία παρακολούθησαν αστυνομικοί οι οποίοι δεν συνειδητοποίησαν ότι η γυναίκα κατεζητείτο για εγκλήματα κατά συρροή. Η γυναίκα και τα άλλα δύο γνωστά μέλη της συμμορίας είχαν πάρει πλαστές ταυτότητες το 1998.

Η φωτογραφία είχε δημοσιευθεί από ΜΜΕ μετά την παρέλαση. Η εφημερίδα υπέθεσε ότι η διάρρηξη στο σπίτι του φωτογράφου που την τράβηξε, δύο ημέρες μετά, κατά την διάρκεια της οποίας εκλάπησαν κάρτες μνήμης, μπορεί να έγινε από νεοναζί με στόχο να αποτρέψουν την δημοσίευση και άλλων φωτογραφιών.

Η Τσεπ κρατείται όσο σχηματίζεται σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Εισαγγελείς είπαν το Σάββατο ότι δεν έχουν υπάρχει ακόμα αποδείξεις ότι διέπραξε η Τσεπ κάποια από τις δολοφονίες.

Η Μπιλντ έγραψε επίσης ότι βρέθηκε ποσότητα 1,4 κιλού εκρηκτικής ύλης στο γκαράζ της Τσεπ, η οποία προερχόταν από μια ποσότητα 40 κιλών εκρηκτικών που είχε κλαπεί από αποθήκη του στρατού στην πόλη Γκροσόιτερσντορφ στη Θουριγγία το 1991.

Οι αρχές ερευνούν εάν τα εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν σε μια βομβιστική επίθεση που έγινε στην Κολονία το 2004, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η συμμορία των νεοναζί, κατά το δημοσίευμα.

Τα άλλα δύο γνωστά μέλη της συμμορίας είναι νεκρά. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας πυροβόλησε τον άλλο και κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε την 4η Νοεμβρίου μετά τη ληστεία της τράπεζας.

Το Σάββατο ένα στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βόλφγκανγκ Τίρσε, επέκρινε την κυβέρνηση για το ότι υποτίμησε τα εγκλήματα μίσους θεωρώντας τα “νεανική βία και παρόμοια αδικήματα”.

“Αυτό αποκαλύπτει ένα είδος τύφλωσης, μια υποβάθμιση της δράσης των ακροδεξιών εγκληματιών. Και αυτό δεν ισχύει μόνο τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι που συνέβαινε τα τελευταία 20 χρόνια”, είπε ο Τίρσε, αντιπρόεδρος της βουλής, σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο Inforadio.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα