Σε συναγερμό οι ΗΠΑ: Προειδοποίηση για τεράστια χιονοθύελλα

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ: Προειδοποίηση για τεράστια χιονοθύελλα
Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ (Pam Panchak/Pittsburgh Post-Gazette via AP)

Προειδοποίηση για σφοδρή χιονοθύελλα σε περιοχές των βορειοανατολικών ΗΠΑ, εξέδωσαν οι ειδικοί.

Μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τμήματα της Νέας Αγγλίας και των μεσοατλαντικών πολιτειών των ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο με συνθήκες χιονοθύελλας, που θα κάνουν τις μετακινήσεις επικίνδυνες και θα προκαλέσουν πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές.

Προειδοποιήσεις και συστάσεις για χιονοθύελλες εκδόθηκαν από την Καρολίνα, την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη έως και το Μέιν, όπου οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα και να συνεχιστούν έως αύριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).

“Αδύνατες οι μετακινήσεις”

«Οι μετακινήσεις θα είναι ουσιαστικά αδύνατες», δήλωσε ο Πάτρικ Ο΄ Χάρα, μετεωρολόγος στην αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Είναι η πρώτη, πολύ ισχυρή καταιγίδα της χρονιάς. Κάθε λίγα χρόνια καταγράφεται μία, δεν είναι πάρα πολύ ασυνήθιστο».

Πολλά τμήματα των περιοχών που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αναμένεται να δουν 30-60 εκατοστά χιόνι και ριπές ανέμου στα 113 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Στη Βοστόνη, με πληθυσμό 700.000 κατοίκους, το ύψος του χιονιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, ενώ στην πόλη της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη μητρόπολη της χώρας, τα 22 εκατοστά, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν πως οι σφοδρές χιονοπτώσεις ενδέχεται να μειώσουν σημαντικά την ορατότητα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα μπορούσαν να ξεριζώσουν δέντρα και να προκαλέσουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Τμήματα των παράκτιων περιοχών του Ατλαντικού βρίσκονται, επιπλέον, αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο πλημμυρών, τονίζει η NWS.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version