Σέσιλ: Η τελευταία φωτογραφία του βασιλιά της ζούγκλας. Οργή για τον δολοφόνο του

Σέσιλ: Η τελευταία φωτογραφία του βασιλιά της ζούγκλας. Οργή για τον δολοφόνο του

Η τελευταία φωτογραφία του Σεσίλ, του λιονταριού που δολοφονήθηκε από Αμερικανό οδοντίατρο, προκαλώντας θλίψη και ταυτόχρονα οργή σε όλο τον κόσμο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα

Οργή και παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η εκτέλεση του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του 13χρονου Σέσιλ.

Ο Σέσιλ ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε, σε προστατευόμενη περιοχή όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, με τη βοήθεια δύο ντόπιων παρέσυρε το λιοντάρι εκτός της προστατευμένης ζώνης και το εκτέλεσε.

Το λιοντάρι δελεάστηκε με ένα ψοφίμι και όταν κινήθηκε για να το περιεργαστεί, δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα από τόξο. Το βέλος τραυμάτισε το λιοντάρι και ο Πάλμερ το παρακολουθούσε επί 40 ώρες, οπότε το πυροβόλησε. Οι τρεις άνδρες έγδαραν το λιοντάρι και του έκοψαν το κεφάλι. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος φωτογραφήθηκε με το νεκρό ζώο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάλμερ πλήρωσε 50.000 δολάρια για να κυνηγήσει το λιοντάρι. Το λιοντάρι έφερε μηχανισμό GPS, στο πλαίσιο προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Οι κυνηγοί προσπάθησαν να καταστρέψουν χωρίς επιτυχία τον μηχανισμό και κάπως έτσι, επιστήμονες της Οξφόρδης κατάφεραν να βρουν το κουφάρι του ζώου, γεγονός που τους οδήγησε στους δράστες.

Ο Σέσιλ ήταν συνηθισμένος στην παρουσία ανθρώπων και φιλικός. Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο, ενώ οι δύο ντόπιοι κρατούνται και τους έχει ασκηθεί δίωξη. Το hashtag #CecilTheLion συγκεντρώνει όλα τα σχόλια που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ενώ χρήστες του Διαδικτύου ανήρτησαν χιλιάδες αρνητικά σχόλια στην ιστοσελίδα του οδοντιατρείου του Πάλμερ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη σελίδα του ιατρείου στο Facebook, η οποία τελικά έκλεισε.

Την ίδια ώρα, "τρέχει" καμπάνια υπό τον τίτλο "Δικαιοσύνη για τον Σέσιλ" η οποία ζητά από τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερντ Μουγκάμπε να σταματήσει να δίνει κυνηγετικές άδειες.

Ο ίδιος ο Πάλμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως ο Σέσιλ υπήρξε το αγαπημένο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε και ότι "μετανιώνει" για την πράξη του. Κατήγγειλε μάλιστα ότι μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης δέχεται απειλές για την ζωή του.

Σημειώνει, επίσης, ότι θεωρούσε πως είχαν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Ο ίδιος έχει σκοτώσει μία μαύρη αρκούδα στο Ουισκόνσιν το 2006 σε απαγορευμένη ζώνη καθώς και μια λεοπάρδαλη το 2010. Ο οδοντογιατρός έχει επιστρέψει στην πατρίδα του ενώ η "συγγνώμη" του δημοσιεύθηκε από τον ίδιο στο διαδίκτυο με τη μορφή γράμματος στους ασθενείς του.

Ο Σέσιλ οδηγούσε δύο αγέλες, αποτελούμενες από έξι λέαινες και 12 μικρά, μαζί με ένα άλλο αρσενικό, τον Τζέρικο. Είναι το όρθιο λιοντάρι που απεικονίζεται στην τελευταία φωτογραφία του Σέσιλ.

Σέσιλ: Η τελευταία φωτογραφία του βασιλιά της ζούγκλας. Οργή για τον δολοφόνο του

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Brent Stapelkamp, ερευνητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Φωτογραφίες που αναρτώνται στο Twitter:

SHARE: