Σφοδρή χιονοθύελλα σε Τσεχία και Σλοβακία: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Σφοδρή χιονοθύελλα σε Τσεχία και Σλοβακία: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Κακοκαιρία στην Τσεχία (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Petr David Josek

Σχεδόν 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στην Τσεχία λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που πλήττει τη χώρα ενώ στα σύνορα Τσεχίας-Σλοβακίας σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με 30 οχήματα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοθύελλες στην Τσεχία είχαν ως αποτέλεσμα, χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ έκλεισε και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη χώρα με τη γειτονική Σλοβακία.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου (4/2) τουλάχιστον 90.000 σπίτια καταγράφηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμ, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα και καλώδια, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως 15.000 από αυτά παραμένουν ακόμα “στο σκοτάδι”.

Στην περιοχή Ζίλινα της Σλοβακίας, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, ιδίως προς τα βόρεια.

Στα όρη Τάτρα, στο φυσικό σύνορο των δύο χωρών, πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στον αυτοκινητόδρομο D1, κοντά στην οροσειρά σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με 30 αυτοκίνητα, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας.

Τμήμα του αυτοκινητόδρομου έμεινε για πολλές ώρες κλειστό, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο κυκλοφοριακό χάος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα