Σι Τζινπίνγκ: Κίνα και ΗΠΑ θέλουν "συνεχή πρόοδο" στις σχέσεις τους

Σι Τζιπίνγκ
Σι Τζιπίνγκ AP

Για εφαρμογή της "εκεχειρίας" στον εμπορικό τους πόλεμο εργάζονται οι πρόεδροι ΗΠΑ - Κίνας, όπως διαρρέει το περιβάλλον τους στον απόηχο της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Οι ηγέτες της Κίνας και των ΗΠΑ θέλουν "συνεχή πρόοδο" στις σχέσεις τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την εφαρμογή της εκεχειρίας στον εμπορικό τους πόλεμο.

Ο πρόεδρος Σι είπε ότι ελπίζει στην πρόοδο για μια σινο-αμερικανική σχέση που θα είναι συντονισμένη, σταθερή και συνεργατική. Ο Σι είπε ότι οι ομάδες των δύο χωρών εργάζονται εντατικά για να εφαρμόσουν την πρόσφατα επιτευχθείσα συναίνεση μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κινέζος πρόεδρος είπε ότι ελπίζει οι ομάδες να μπορέσουν να προσεγγίσουν η μια την άλλη και να επιτύχουν μια συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με το Xinhua.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα

Bloomberg: Η ακυβερνησία σε Ευρώπη και ΗΠΑ αφήνει μεγάλο κενό στη Δύση

Εμπορικός πόλεμος: ΗΠΑ και Κίνα κήρυξαν 90ήμερη εκεχειρία

SHARE: