Σίδνεϊ: 10.000 κλήσεις στην αστυνομία για την ταυτοποίηση των διαδηλωτών του Σαββάτου

Σίδνεϊ: 10.000 κλήσεις στην αστυνομία για την ταυτοποίηση των διαδηλωτών του Σαββάτου
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση που έγινε το Σάββατο 24/7 του 2021 στο Σίδνεϊ, εναντίον του lockdown. @2021 Mick Tsikas/AAP Image via AP

Μέσα σε μια μέρα, η αστυνομία του Σίδνεϊ έλαβε 10.000 πληροφορίες από πολίτες σχετικές με τη διαδήλωση εναντίον του lockdown που έγινε το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Περισσότεροί από 3000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 24/7 στην περιοχή CBD του Σίδνεϊ εναντίον του lockdown που μπήκε στην πέμπτη εβδομάδα, μετά την έξαρση της μετάλλαξης ‘Δέλτα’.  Για την ιστορία, τo Σίδνεϊ ανήκει στη Νέα Νότια Ουαλία που είναι η πιο πυκνοκατοιμένη πολιτεία της Αυστραλίας -έχει 8.166.000 κατοίκους. Την Κυριακή 25/7 η ΝΝΟ είχε 145 κρούσματα, μετά περισσότερα από 98.000 τεστ που έκαναν οι πολίτες, ενώ οι θάνατοι -από την αρχή της πανδημίας- έφτασαν τους 66. Κατόπιν αυτών, η πρωθυπουργός της ΝΝΟ, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το lockdown και μετά το τέλος του Ιουλίου.

Στη διαδήλωση του Σαββάτου 24/7 που δεν είχε την άδεια της αστυνομίας (κάτι που προβλέπεται βάσει των νόμων της χώρας) σημειώθηκαν συγκρούσεις, μεταξύ των μετεχόντων και των αρχών. Εκείνη τη μέρα μοιράστηκαν εκατοντάδες πρόστιμα (1000 αυστραλιανών δολαρίων -623 ευρώ) για παράβαση κανόνων υγείας για τον Covid-19 (δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν αποστάσεις), ενώ συνελήφθησαν 63 άνθρωποι. Δυο κατηγορήθηκαν για ‘κακοποίηση ζώων’, καθώς χτύπησαν άλογα της αστυνομίας. Είναι ακόμα στο κρατητήριο, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα τους να αποφυλακιστούν με εγγύηση.

Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των πολιτών για να ερευνήσουν περαιτέρω όσα έγιναν και ενδεχομένως να προβούν σε περισσότερες συλλήψεις. Μέσα σε λίγες ώρες, η σχετική υπηρεσία είχε λάβει 10.000 κλήσεις με πληροφορίες που αφορούσαν και βίντεο και φωτογραφίες. Ακολούθησαν άλλα 107 πρόστιμα και η ταυτοποίηση περισσότερων από 200 διαδηλωτών, με τον αρχηγό αστυνομίας της πολιτείας, Μικ Φούλερ να δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του υλικού που έχουν δώσει πολίτες. Και ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις. Σε ανακοίνωση Τύπου επισημάνθηκε πως η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και των ειρηνικών διαδηλώσεων, αλλά εσε κάθε περίπτωση έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλη της κοινότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version