Εξιτήριο μετά από πέντε μήνες

default image

Η Αμερικανίδα βουλευτής Γκαμπριέλ Γκίφορντς, η οποία είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι τον Ιανουάριο από τα πυρά του Τζάρεντ Λόφνερ στην Τουσόν της Αριζόνα βγήκε χθες από το νοσοκομείο

Λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση των πρώτων της φωτογραφιών μετά τον τραυματισμό της, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι “οι εγκεφαλικές της λειτουργίες και η φυσική της κατάσταση έχουν σημειώσει πρόοδο σε τέτοιο βαθμό, που δεν είναι πλέον αναγκαία η παραμονή της στο νοσοκομείο”.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βρίσκεται πλέον στο επόμενο στάδιο μετά την αποκατάσταση, στο στάδιο της αποθεραπείας”, δήλωσε ο γιατρός Τζέραρντ Φρανσίσκο, υπεύθυνος του Memorial Hermann Hospital του Χιούστον.

Σύζυγος του κυβερνήτη του διαστημικού λεωφορείου Endeavour Μαρκ Κάλι, η Γκαμπριέλ Γκίφορντς χειρουργήθηκε επιτυχώς στις 18 Μαΐου για την αντικατάσταση τμήματος του κρανίου.

Λίγο πριν από την εγχείρηση εμφανίσθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, όπου ήταν παρούσα στην τελευταία εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου που μετέφερε τον σύζυγό της και άλλα πέντε μέλη πληρώματος προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας ομοσπονδιακός δικαστής και ένα κοριτσάκι εννέα ετών σκοτώθηκαν από τα πυρά του Τζάρεντ Λόφνερ και 13 τραυματίσθηκαν.

Ο δράστης, 22 ετών, κηρύχθηκε τον περασμένο μήνα ανίκανος να δικασθεί, εξαιτίας της σχιζοφρένειας από την οποία πάσχει. Βρίσκεται στο νοσοκομείο για να προσδιορισθεί εάν είναι σε θέση να υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή και να γίνει ικανός να δικασθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα