Σήμερα η βάφτιση του Πρίγκιπα Λούις- Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα παρευρεθεί

Σήμερα η βάφτιση του Πρίγκιπα Λούις- Η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα παρευρεθεί
Ο πρίγκηπας Λούις, που είναι το τρίτο παιδί του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ, θα βαφτιστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην εκκλησία St. James του Λονδίνου από τον αρχιεπίσκοπο του Κάτενμπέρι, Τζάστιν Γουέλμπι. AP

Αργότερα το απόγευμα αναμένεται η τελετή της βάφτισης του μικρού πρίγκιπα στη βασιλική εκκλησία, στο παλάτι St. James του Λονδίνου

Ο πρίγκηπας Λούις, που είναι το τρίτο παιδί του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ, θα βαφτιστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην εκκλησία St. James του Λονδίνου από τον αρχιεπίσκοπο του Κάτενμπέρι, Τζάστιν Γουέλμπι.

Ο Λούις γεννήθηκε στις 23 Απριλίου και είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Θα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται δημόσια μετά τη γέννησή του, καθώς μόνο φωτογραφίες του έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την βασιλική οικογένεια.

Η βάφτιση θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και η τελετή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 40 λεπτά. Οι νονοί του νεογνού θα είναι οι Νίκολας βαν Κάτσεμ, Γκάι Πελι και Χάρι Όμπρεϊ Φλέτσερ ενώ νονές θα είναι οι Λόρα Μιντ, Σόφι Κάρτερ και Λούσι Μίντλετον. Οι νονοί θα είναι συνολικά 6 και είναι όλοι φίλοι του ζευγαριού.

Στη τελετή θα παρευρίσκονται και τα άλλα δυο παιδιά του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο 4χρονος πρίγκιπας Γεώργιος και η πριγκίπισσα Σάρλοτ. Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι και οι νιόπαντροι Χάρι και Μέγκαν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ, η αδελφή της Κέιτ, Πίπα Μίντλετον και ο σύζυγός της Τζέιμς Μάθιου όπως και όλη η οικογένεια Μίντλετον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η 92χρονη βασίλισσα και ο 96χρονος σύζυγός της Φίλιππος δε θα παρευρίσκονται στη βάφτιση του νεότερου μέλους της βασιλικής οικογένειας. Η βασίλισσα επιστρέφει σήμερα από το Νόρφολκ στο Λονδίνο και έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα υποχρεώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα