Σκάνδαλο Volkswagen: Ο Ματίας Μίλερ της Porsche αναλαμβάνει νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας

default image

Ο Ματίας Μίλερ ο επικεφαλής της Porsche θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την παραίτηση του Μάρτιν Βίντερκορν

Το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen θα επιλέξει τον επικεφαλής της Porsche, τον Ματίας Μίλερ, ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, δήλωσε μια πηγή ενημερωμένη για το θέμα αυτό στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και ανέφερε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Μίλερ, πρώην επικεφαλής του τμήματος στρατηγικού σχεδιασμού της VW, είναι ο υποψήφιος που προκρίνουν τα περισσότερα από τα 20 μέλη του ΔΣ του ομίλου, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Ρόιτερς.

Ο Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε χθες Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν εννιά χρόνια στην ηγεσία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μετά το σκάνδαλο που αφορά την χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπών ρύπων το οποίο αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ και πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η Χάντελσμπλατ εξάλλου, τα ισχυρότερα μέλη του ΔΣ της Φολκσβάγκεν «είναι σύμφωνα» να αναλάβει ο 62χρονος Μίλερ τη διεύθυνση της επιχείρησης και η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του οργάνου αύριο Παρασκευή.

Το όνομα του Ματίας Μίλερ κυκλοφορούσε επίμονα τις τελευταίες δύο ημέρες ως ενός ενδεχόμενου διαδόχου του Βίντερκορν, μεταξύ άλλων.

Ο Μίλερ, που έχει μια μακρά καριέρα στην αυτοκρατορία της Φολκσβάγκεν, πέρασε από τη διοίκηση της Audi και της Lamborghini πριν αναλάβει από το 2010 τις τύχες της Porsche.

 

Ελέγχους σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά το σκάνδαλο της Volkswagen, ζητά η βρετανική κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να προχωρήσουν σε ελέγχους, μετά την αποκάλυψη ότι η γερμανική εταιρεία Volkswagen χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για να παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων.

“Η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τις απαράδεκτες ενέργειες της Volkswagen” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών Πάτρικ Μακλάφλιν. “Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του κοινού”, πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα