Σκληρή στάση από ΗΠΑ: Απέρριψαν πρόταση της Τουρκίας για απελευθέρωση του Μπράνσον

Σκληρή στάση από ΗΠΑ: Απέρριψαν πρόταση της Τουρκίας για απελευθέρωση του Μπράνσον
Ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον AP

Σύμφωνα με το περιοδικό "The Wall Street Journal" η Τουρκία έθεσε υπ' όψιν του Λευκού Οίκου μια... ανταλλαγή, που δεν έγινε αποδεκτή. Τι φέρεται να ζήτησε η Άγκυρα

Η Τουρκία είχε μια πρόταση να κάνει στις ΗΠΑ: να απελευθερώσει τον Πάστορα Andrew Brunson και να λάβει ως αντάλλαγμα τη διαγραφή των δισεκατομμυρίων δολαρίων που ‘χουν επιβάλει οι Αμερικανοί, σε πρόστιμα, στις τουρκικές τράπεζες. 

Σε αυτήν την αποκάλυψη προέβη άνθρωπος του Λευκού Οίκου, στο “The Wall Street Journal”. Η απάντηση ήταν αρνητική, με τις πληροφορίες του περιοδικού να αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα προβούν σε νέο μπαράζ κυρώσεων, κατά της Τουρκίας αυτήν την εβδομάδα.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Πέμπτη (16/8), ο Υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin δήλωσε πως η Αμερική είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε περισσότερες ενέργειες, κατά της Τουρκίας, αν δεν απελευθερωθεί ο Brunson.

Ο Mnuchin είχε καταλήξει στο ότι “ένας πραγματικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν θα συνελάμβανε ευθύς εξ αρχής τον Brunson”, επισημαίνοντας τη συνήθεια των Τούρκων να ασκούν διπλωματία ομήρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα