Σκληρή υποδοχή του ‘βρετανικού ατυχήματος’ στις Βρυξέλλες

Σκληρή υποδοχή του ‘βρετανικού ατυχήματος’ στις Βρυξέλλες

Οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit παραπέμπουν σε σκλήρυνση της στάσης της Ευρώπης απέναντι στην Βρετανία, μετά από το 'θολό' εκλογικό αποτέλεσμα

“Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις αύριο το πρωί στις 9.30”, δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών.

«Προέχει τώρα ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης από τη Βρετανία, αλλά ο διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ είναι πολύ καλά προετοιμασμένος”, ανέφερε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Πράγα όπου βρίσκεται.

Ερωτηθείς αν η διαδικασία των 2 χρόνων για το Brexit μπορεί να πάρει παράταση, αν το ζητήσει η Βρετανία, ο πρόεδρος απάντησε: “Πριν από αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση. Ελπίζουμε να μην έχουμε περαιτέρω καθυστέρηση”.

Τα ίδια επανέλαβε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Αλεξάντερ Βίντερστάιν στην αίθουσα Τύπου των Βρυξελλών.

Σε πιο σκληρή γραμμή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος δήλωσε μέσω τουίτερ “δεν ξέρουμε πότε οι συζητήσεις για το Μπρέξιτ θα ξεκινήσουν. Ξέρουμε όμως πότε πρέπει να τελειώσουν. Κάντε ο,τι καλύτερο να αποφύγετε μια μη συμφωνία ως αποτέλεσμα των μη διαπραγματεύσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα