Σκόπια: Διαψεύδουν τις δηλώσεις Ζάεφ με φόντο το εθνικιστικό συλλαλητήριο

Σκόπια: Διαψεύδουν τις δηλώσεις Ζάεφ με φόντο το εθνικιστικό συλλαλητήριο

Διακοπή των διαπραγματεύσεων και καμία αλλαγή σε ονομασία και σύνταγμα της ΠΓΔΜ απαίτησαν εθνικιστές που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Σκόπια

Σε κατηγορηματική διάψευση του Reuters προχώρησε χθες η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σχετικά με την αναφορά ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο, δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του συντάγματός της.

Η διάψευση αυτή ήρθε χθες το απόγευμα, την στιγμή που 5.000 εθνικιστές στα Σκόπια πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο, ζητώντας να μην υπάρξει καμία αλλαγή στη συνταγματική ονομασία της χώρας αλλά και να διακοπούν οι υπό τον ΟΗΕ διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα "είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα", ενώ διαψεύδει και τα περί των 4 επιλογών για την ονομασία, αναφέροντας πως πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

"Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας'" αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Ενάντια σε κάθε αλλαγή οι εθνικιστές

Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της χώρας.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και μία ελληνική σημαία. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας της ΠΓΔΜ, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σκόπια: Διαψεύδουν τις δηλώσεις Ζάεφ με φόντο το εθνικιστικό συλλαλητήριο
TWITTER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα Σκόπια διαψεύδουν το Reuters: Ο Ζάεφ δεν μίλησε για αλλαγή στο Σύνταγμα

Ζάεφ: Οι 4 προτάσεις Νίμιτς για το όνομα- Ανοιχτό παράθυρο για μικρές αλλαγές στο Σύνταγμα

ADVERTISING

SHARE: