Σκοτώθηκε ο 'Γκέμπελς' του ISIS

Σκοτώθηκε ο 'Γκέμπελς' του ISIS

Ο διάσημος ραπερ στη Γερμανία Deso Dogg, που στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό των τζιχαντιστών και είχε λάβει μέρος σε αποκεφαλισμό ομήρου των τζιχαντιστών, έπεσε νεκρός (Pics+Vid)

Σκοτώθηκε Γερμανός ραπερ Deso Dogg, κατά κόσμον Denis Mamadou Cuspert, και γνωστός ως "Γκέμπελς" του Ισλαμικού Κράτους μετά από επιδρομή των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, σε θέση της οργάνωσης. Ο ίδιος αποτελούσε ένα από τα πιο ενεργά μέλη των τζιχαντιστών και είχε "πρωταγωνιστήσει" σε βίντεο αποκεφαλισμού κρατουμένου.

Κατά καιρούς προέτρεπε, πολλές φορές και μέσω της μουσικής του, τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Σκοτώθηκε ο 'Γκέμπελς' του ISIS

Εικάζεται ότι ο Γερμανός υπήκοος ήταν αυτός που κρυβόταν πίσω από τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό ενός ομήρου από τον τζιχαντιστή Τζον, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησε το Ισλαμικό Κράτος στη δημοσιότητα. Ο Deso Dogg ήταν γνωστός για τις ακραίες του απόψεις, καθώς κατά την παραμονή του στη Γερμανία ήταν συνδεδεμένος με οργανώσεις και ομάδες που ασκούσαν ναζιστική προπαγάνδα.

Το 2012 έγινε μέλος του Ισλαμικού Κράτους και εγκατέλειψε τη Γερμανία για να πάει στη Συρία και να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, ο ρόλος του ήταν να δημιουργεί προπαγανδιστικά βίντεο και να στρατολογεί νέα μέλη στις Ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, ο  Cuspert είχε δηλώσει υποταγή στον χαλίφη Abou Baqr al-Baghdadi.

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί σε πολλά βίντεο της οργάνωσης και σε ένα από αυτά, τον Νοέμβριο του 2014, φαινόταν να κρατά το κομμένο κεφάλι ενός άνδρα που εκτελέστηκε επειδή "αντιτάχθηκε στο ΙΚ".

Σκοτώθηκε ο 'Γκέμπελς' του ISIS
© © AFP/GETTY IMAGES

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Deso Dogg σκοτώθηκε πρόσφατα από αμερικανικό χτύπημα στη Συρία ανέφερε την Πέμπτη ένας αξιωματούχος Αμερικανός της Άμυνας. "Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκε σε χτύπημα αυτόν το μήνα".

Τον Απρίλιο του 2014 είχε ανακοινωθεί και πάλι ότι ο Cuspert  είχε σκοτωθεί σε επίθεση αυτοκτονίας του Μετώπου Αλ Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα, εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ, όμως αποδείχτηκε ότι η πληροφορία ήταν λανθασμένη.

Σκοτώθηκε ο 'Γκέμπελς' του ISIS
© © DPA/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Ο ράπερ έπεσε θύμα του χτυπήματος που "δεν τον στόχευε ειδικά ",διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Δεν θεωρούνταν ως ένας στόχος ιδιαίτερης αξίας" που οι ΗΠΑ αναζητούσαν να εξολοθρεύσουν οπωσδήποτε διευκρίνισε. Είχε ενταχθεί στη Daesh από το  2012.Η κωδική του ονομασία ήταν  Abou Talha al-Almani.

(Πηγή: Dailymail)

SHARE:

24Media Network