Σκωτσέζικο ντους: Ο Ντάισελμπλουμ με σαρκαστικά και θετικά σχόλια για την Ελλάδα

default image

"Να δούμε πως θα ονομάζουμε" το πρόγραμμα είπε με γερές δόσεις σαρκασμού ο πρόεδρος του Eurogroup. Τι δήλωσε για τη λίστα και τη βούληση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις

Σαν να εξιστορεί ανέκδοτο, ο πρόεδρος του eurogroup αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στο θέμα της παράτασης του προγράμματος και σημείωσε δηκτικά πως μένει “να δούμε πως θα το ονομάσουμε”, σκορπώντας τα γέλια στην κατάμεστη με ευρωπαίους αξιωματούχους, αίθουσα. Από την άλλη βέβαια ανέφερε πως η λίστα δεν είναι μνημόνιο, αλλά και ότι η κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή στην προσπάθειά της για μεταρρυθμίσεις. 

Η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή ως προς τη βούλησή της για μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την αποστολή από την Ελλάδα της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προτείνει στους διεθνείς πιστωτές. “Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαροί, αλλά δεν πρόκειται παρά για ένα πρώτο βήμα”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου. Παράλληλα ο Ολλανδός πολιτικός τόνισε πως η οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάσθηκαν από την Ελλάδα “πρέπει να γίνει σε στενή συνεργασία” με τους πιστωτές της. “Θα πάρει καιρό”, πρόσθεσε.

Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».

Η λίστα δεν είναι μνημόνιο

Μιλώντας για τη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του eurogroup σημείωσε ότι “η λίστα δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία”, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “λεφτά θα εκταμιευθούν μόνο μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης”.

Πάντως, αναφέρθηκε πάλι στις ελληνικές εκλογές, λέγοντας πως “θα ήταν πολύ περίεργη ερμηνεία της δημοκρατίας να θεωρούμε ότι οι εκλογές σε μία χώρα μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πάντων. Για μια ισχυρότερη Ένωση πρέπει να εργαστούμε από κοινού. Όχι ένα αποτέλεσμα να υπαγορεύει αλλαγή πορεία της ευρωζώνης” σημείωσε.

Πρέπει να δούμε πώς θα ονομάσουμε το πρόγραμμα

Πάντως, όταν ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στο θέμα της παράτασης και είπε: “η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για την Ελλάδα έχει συμφωνηθεί, θα δούμε όπως πώς θα το ονομάζουμε” οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε γέλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα