Σνόουντεν: “Δυτικές χώρες και ΗΠΑ συνεργάζονται στις παρακολουθήσεις”

default image

Την ώρα που οι δυτικές χώρες εμφανίζονται αγανακτισμένες για τις παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ, ο Έντουαρντ Σνόουντεν σε συνέντευξη που έδωσε πριν τις σχετικές αποκαλύψεις, κάνει λόγο για συνεργασία των δύο πλευρών

Μια συνέντευξη του Έντουαρντ Σνόουντεν στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” και η οποία είχε δοθεί πριν τις αποκαλύψεις περί κατασκοπείας ευρωπαϊκών χωρών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, “ξεγυμνώνει” ουσιαστικά τις πρώτες.

Και αυτό διότι ενώ οι δυτικές χώρες εμφανίζονται αγανακτισμένες για την κατασκοπεία, ο Σνόουντεν αποκαλύπτει ότι συνεργάζονται εδώ και καιρό με την NSA.

Οι κατάσκοποι της τελευταίας “εργάζονται χέρι-χέρι με τους Γερμανούς και τα περισσότερα από τα άλλα δυτικά κράτη” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σνόουντεν, ο οποίος τονίζει ότι οι ν Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ παρείχε στους Γερμανούς “εργαλεία ανάλυσης” για τις πληροφορίες. 

Τονίζει επίσης, ότι η συνεργασία είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε “να προστατεύονται οι πολιτικοί ηγέτες τους από την αγανάκτηση της κοινής γνώμης” σε περίπτωση που γίνει γνωστός “ο τρόπος με τον οποίο παραβιάζουν ευρέως την ιδιωτική ζωή σε όλο τον κόσμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα