Σόιμπλε: 'Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη'

Σόιμπλε: 'Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη'

Λάθη στη μεταναστευτική πολιτική, παραδέχτηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ποιο το σχόλιο του για τον Τραμπ

Η Γερμανία έκανε λάθος με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, που είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο από 1 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες να βρεθούν στη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια, όπως δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο προσπαθεί να μάθει από τα λάθη του.

"Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε από το 2015. Και εμείς οι πολιτικοί είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτά", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της Welt am Sonntag.

Τόνισε, επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να επανεξετάσει την εναρμόνιση των κοινωνικών παροχών της, προκειμένου να επιτευχθεί πιο δίκαιη κατανομή των μεταναστών / προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, θέμα, που όπως υποστήριξε, θεωρούνταν μέχρι σήμερα "ταμπού" στη Γερμανία.

"Έχουμε πολύ περισσότερες κοινωνικές παροχές από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό θέλουν τόσοι πολλοί να έρθουν στη Γερμανία", είπε ο Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε ότι ήταν δύσπιστος για το στιλ ηγεσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. "Στην Αμερική, βλέπουμε τώρα πώς ενεργεί κάποιος όταν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα πολύ γρήγορα. Αυτό δεν θα έχει μόνο καλά αποτελέσματα", ήταν τα λόγια του.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σόιμπλε, Γερμανία, Πρόσφυγες, Μετανάστες
SHARE: