Σοκ: Εγκατέλειψε στο χειρουργείο το μωρό της που πάσχει από καρκίνο

Σοκ: Εγκατέλειψε στο χειρουργείο το μωρό της που πάσχει από καρκίνο
In this photo taken Thursday, July 25, 2013, a nurse holds Baby Liang in a hospital where she was born in Beijing. Born hours after Britains Prince George was delivered in London, she is called only by her father Liang Chens surname since her parents havent named her yet. Families around the world see their children as little princes and princesses, but its especially so in China, where the governments strict one-child policy dating back to around 1980 spawned a generation of "little emperors," only children doted on as the familys sole future. (AP Photo/Ng Han Guan) AP

Η τραγική ιστορία ενός δίχρονου αγοριού, το οποίο παλεύει να ξεπεράσει μια σπάνια μορφή καρκίνου, έχοντας στο πλευρό του μόνο τον πατέρα του

Οι σπαραχτικές φωτογραφίες ενός μωρού που κλαίει στο κρεβάτι του νοσοκομείου της Yicheng της Κίνας κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Την τραγικότητα της ιστορίας του δίχρονου αγοριού, το οποίο έχει διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου του ήπατος, επιτείνει το γεγονός ότι η μητέρα του το εγκατέλειψε στο χειρουργικό τραπέζι επειδή δεν ήθελε πια να τον φροντίζει.

Ο μικρός Hu Haoyang διαγνώστηκε για πρώτη φορά με ηπατοβλάστωμα τον Μάιο του 2016, όταν ο πατέρας του παρατήρησε ότι είχε συχνά πυρετό. Το μωρό υποβλήθηκε σε τρεις γύρους χημειοθεραπείας και τα δύο τρίτα του ήπατός του αφαιρέθηκαν σε νοσοκομείο στη Σαγκάη.

Ωστόσο πριν λίγους μήνες ο καρκίνος εμφανίστηκε ξανά και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά του ότι ο μικρός έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση ήπατος. Έτσι ο Haoyang μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παίδων του Πεκίνο για μια καλύτερη θεραπεία.

Ο πατέρας του παιδιού, Hu Xiaofei, πάλεψε σκληρά για να καλύψει τα έξοδα της θεραπείας και των χειρουργικών επεμβάσεων, τα οποία είχαν φτάσει το ένα εκατομμύριο γιουάν (127.875 ευρώ). Για να καλύψει τα έξοδα μάλιστα, η οικογένεια είχε δανειστεί περίπου 700.000 γιουάν (89.512 ευρώ) από συγγενείς, φίλους, ακόμη και τοκογλύφους.

Ο τραγικός πατέρας ωστόσο είχε άλλο ένα χτύπημα της μοίρας να αντιμετωπίσει: όπως αποκάλυψε σε έναν δημοσιογράφο, η σύζυγός του και μητέρα του παιδιού εγκατέλειψε την οικογένειά της τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο μικρός προετοιμαζόταν για την πρώτη του χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα όταν έφυγε πήρε μαζί της το ποσό των 200.000 γιουάν (25.605 ευρώ) το οποίο προοριζόταν για τα ιατρικά έξοδα του μικρού. Αναγκάστηκε ωστόσο να επιστρέψει τα χρήματα όταν η οικογένεια την απείλησε ότι θα την καταγγείλει στην αστυνομία. Έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο Hu Xiaofei δεν θέλει να πει ακόμα στον γιο του την αλήθεια και προς το παρόν δικαιολογεί την απουσία της συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι είναι  «στη δουλειά».

( Με πληροφορίες από Sun, φωτό αρχείου: AP / Ng Han Guan)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα