Σοκ: Κυανόκρανοι βίασαν νεαρό Αϊτινό

Σοκ: Κυανόκρανοι βίασαν νεαρό Αϊτινό

Το βίντεο του βιασμού νεαρού Αϊτινού από 4 Ουρουγουανούς κυονόκρανους, κάνει το γύρο του κόσμου. Σε εξέλιξη έρευνα για το αποτρόπαιο συμβάν (Vid)

Από τα καθήκοντά του απαλλάχθηκε ο επικεφαλής του τάγματος της Ουρουγουάης, που μετέχει σε αποστολή του ΟΗΕ στην Αϊτή, μετά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο, ερασιτεχνικού βίντεο, που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο σε στρατιωτική βάση στη νότια Αϊτή, και δείχνει το βιασμό ενός νεαρού αγοριού, από τέσσερις στρατιωτικούς.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας του Μοντεβιδέο, από όπου κατάγονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες επιστροφής των στρατιωτικών, που φέρονται να εμπλέκονται στο επεισόδιο.

Πάντως, το υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα του επικεφαλής της αποστολής.

"Το ναυτικό προτίθεται να πάει παραπέρα από το βίντεο το ίδιο και να διακριβώσει, εάν υπήρξαν και άλλες παραβάσεις συμπεριφοράς και καθήκοντος. Θα επιβληθούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές, εάν κριθούν ένοχοι από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη", δήλωσε ο Σέρχιο Μπίκε, εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Εάν οι πράξεις τους επαληθευτούν, οι δράστες πρέπει να προσαχθούν στην δικαιοσύνη. Τα Ηνωμένα Έθνη επιδεικνύουν μηδενική ανοχή έναντι των σεξουαλικών αδικημάτων. Παίρνουμε τις κατηγορίες αυτές πολύ σοβαρά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Αϊτή, Κίραν Ντουάιερ.

Ήδη στην Αϊτή, πολίτες απαιτούν την πλήρη αποχώρηση της μονάδας της Ουρουγουάης, ενώ η αποστολή του ΟΗΕ, αμέσως μετά το ξέσπασμα της χολέρας στη χώρα, βρέθηκε στο στόχαστρο κατηγοριών από τους ντόπιους, που θεωρούν ότι μετέφεραν στη χώρα κυανόκρανοι από το Νεπάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

UN Peacekeepers Sexually Assaulting Young Boy

SHARE: