Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία: Ιδιοκτήτης ζητούσε “σεξ αντί για ενοίκιο”

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία: Ιδιοκτήτης ζητούσε “σεξ αντί για ενοίκιο”
shutterstock

"Σεξ αντί για ενοίκιο" ζητούσε 52χρονος ιδιοκτήτης διαμερισμάτων. Υπολογίζεται ότι από τον Μάρτιο του 2020, υπήρξαν για τον ίδιο λόγο 30.000 γυναίκες θύματα στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Κρίστοφερ Κοξ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες υποκίνησης σε πορνεία με σκοπό το κέρδος και έλεγχο πορνείας για κέρδος. Ο άντρας από την Μεγάλη Βρετανία έχει κατηγορηθεί ότι ζητούσε “σεξ αντί για ενοίκιο”, ενώ δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη περίπτωση. Είναι κοινό μυστικό πως αυτή η κατάπτυστη πρακτική ακολουθείται, σε κάποιο βαθμό, στην Αγγλία και την Ουαλία, χωρίς ωστόσο να φτάνει συχνά να καταγγελθεί.

Ο 52χρονος έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 24 Φεβρουαρίου.

Το λεγόμενο “σεξ αντί για ενοίκιο” αναφέρεται, προφανώς, σε ενοικίαση κατοικίας χωρίς πληρωμή του αντίστοιχου ποσού, αφού σε αντάλλαγμα ζητείται σεξ.

“Πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση και έχουμε λάβει την απόφαση, μετά από προσεκτική εξέταση όλων των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου” να ασκηθεί ποινική δίωξη, δήλωσε ο αρμόδιος ανώτερος εισαγγελέας.

Η Sarah Green, διευθύντρια του συνασπισμού End Violence Against Women (Τέλος στην Βία κατά των Γυναικών) , δήλωσε στον Independent: “Χαιρετίζουμε την απόφαση της αστυνομικής και εισαγγελικής αρχής να αναλάβει δράση για να εξετάσει το λεγομενο “σεξ αντί για ενοίκιο” και την προθυμία τους να διερευνήσουν διεξοδικά και να επιβάλουν τις δέουσες ποινές”.

“Ανησυχούμε, όμως, ότι αυτή η μορφή εκμετάλλευσης έχει περάσει κάτω από το ραντάρ για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ στην πραγματικότητα, συμβαίνει και είναι δυνητικά εξαιρετικά επιβλαβής στο τρέχον πλαίσιο του κόστους στέγασης και της φτώχειας που υπάρχει γύρω μας”.

Ο Πίτερ Κάιλ, βουλευτής των Εργατικών και υπεύθυνος για ζητήματα θυματοποίησης και δικαιοσύνης των νέων, είπε ότι η προσφορά στέγης για σεξ είναι μια “φρικτή πρακτική που πρέπει να καταργηθεί”.

Πρόσθεσε ότι “Αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τα θύματα παρά τα χρόνια σκληρής δουλειάς των εκστρατειών”.

Σύμφωνα με έρευνα του Independent, περίπου 30.000 γυναίκες, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τους σπιτονυκοκύρηδές τους, ή τους ζητήθηκε σεξ σε αντάλλαγμα για ενοίκιο, καθώς αυτό το αηδιαστικό έγκλημα είναι τρομακτικά διαδεδομένο και δημιουργεί τις “τέλειες” συνθήκες για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας, έναντι ανθρώπων που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη στέγασης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα