Σοκάρει ο Μερτς: “Οι Ουκρανοί πρόσφυγες κάνουν τουρισμό πρόνοιας στη Γερμανία”

Σοκάρει ο Μερτς: “Οι Ουκρανοί πρόσφυγες κάνουν τουρισμό πρόνοιας στη Γερμανία”
Φρίντριχ Μερτς Hannibal Hanschke/Pool via AP

Με μία δήλωση που παραπέμπει σε ακροδεξιό πολιτικό, ο Φρίντιχ Μερτς πρόσβαλλε βαύναυσα τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία.

Σχεδόν σοκαριστικά μπορεί να χαρακτηριστούν τα σχόλια του Φρίντριχ Μερτς για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και επικεφαλής, άρα, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Γερμανία είπε ούτε λίγο ούτε πολλοί ότι οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο Ουκρανοί πρόσφυγες, κάνουν “τουρισμό πρόνοιας” στη Γερμανία και ότι “1,1 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία αρμέγουν το κράτος”.

“Εχουμε πρόβλημα το οποίο γίνεται ολοένα και χειρότερο” κατέληξε ο Μερτς μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση της Bild.

Tα σχόλια κοινωνικού αυτοματισμού συνεχίστηκαν όταν ο Μερτς ισχυρίστηκε ότι “είναι άδικο για το κράτος να πληρώνει για τη θέρμανση των προσφύγων την ώρα που πολλοί Γερμανοί δεν μπορούν να αντέξουν τους λογαριασμούς ενέργειας”.

Οπως συνήθως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο Μερτζ προσποιήθηκε ότι δεν ήθελε να θίξει κανέναν και ζήτησε συγγνώμη μέσω twitter, κυρίως για τη φράση “τουρισμός πρόνοιας”.

Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει. Τα σχόλια του Γερμανού πολιτικού δεν αποκλείεται να σηματοδοτούν μία στροφή επί το..δεξιότερο του κόμματός του την ώρα που η οργή και η απογοήτευση στη Γερμανία για την ακρίβεια, και όχι μόνο, μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version