Σοκαρισμένη η Βρετανία: Άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία 28χρονης δασκάλας

Σοκαρισμένη η Βρετανία: Άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία 28χρονης δασκάλας
Η Σαμπίνα Νέσα Metropolitan Police / AP IMAGES

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός άνδρα για τη δολοφονία 28χρονης δασκάλας, που βρέθηκε σε πάρκο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Ένας άνδρας 36 ετών αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, Τρίτη (28/09), ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Σαμπίνα Νέσα, που βρέθηκε νεκρή την περασμένη εβδομάδα σε πάρκο της βρετανικής πρωτεύουσας, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την ασφάλεια των γυναικών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κότσι Σελάματζ, από το Ίστμπουρν (νότια Αγγλία) που συνελήφθη την Κυριακή, κατηγορήθηκε χθες βράδυ για τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα.

Η Σαμπίνα Νέσα, μια 28χρονη δασκάλα από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, εξαφανίστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου ενώ είχε βγει από το σπίτι της για να πάει σε ένα μπαρ σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια. Ένας περαστικός βρήκε το πτώμα της την επομένη, γύρω στις 5.30 το απόγευμα, κρυμμένο κάτω από έναν σωρό με φύλλα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

Αγρυπνία για τη Σαμπίνα Νέσα AP Photo/David Cliff

Την Παρασκευή το βράδυ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νοτιοανατολικό Λονδίνο για μια συγκινητική αγρυπνία στη μνήμη της δασκάλας, κρατώντας λουλούδια και κεριά και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους οικείους του θύματος.

Ο θάνατος της Σαμπίνα Νέσα συνέβη μερικούς μόλις μήνες μετά τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ στις αρχές Μαρτίου, μιας 33χρονης Λονδρέζας που δέχθηκε επίθεση στον δρόμο ενώ επέστρεφε σπίτι της και στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Η υπόθεση εκείνη είχε συνταράξει το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε πυροδοτήσει τη συζήτηση για την ασφάλεια των γυναικών σε δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version