Σολτς: Οι Ρώσοι θα αισθανθούν τις συνέπειες των πράξεών τους

Σολτς: Οι Ρώσοι θα αισθανθούν τις συνέπειες των πράξεών τους
Όλαφ Σολτς Michele Tantussi/Pool photo/AP IMAGES

Ο Ολαφ Σολτς προανήγγειλε τη σκλήρυνση των κυρώσεων στη Ρωσία για τις φρικαλεότητες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Μπούτσα.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε την Κυριακή ότι οι χώρες της Δύσης θα αποφασίσουν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εντός των επόμενων ημερών, με αφορμή τις «ωμότητες» που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες σε μια κωμόπολη, κοντά στο Κίεβο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι υποστηρικτές του «θα αισθανθούν τις συνέπειες» των πράξεών τους, ανέφερε ο Σολτς όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Και θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όπλα στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε.

Η ισπανική κυβέρνηση από την πλευρά της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις «αδιανόητες εικόνες».

«Οι αβάσταχτες εικόνες από την Μπούτσα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό. Στέλνω την αλληλεγγύη μου στα θύματα αυτής της βαρβαρότητας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες. «Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μιας ταχείας έρευνας και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα