Σόνια Μπάουμστιν: Η 30χρονη που θέλει να διασχίσει τον Ειρηνικό κωπηλατώντας

Σόνια Μπάουμστιν: Η 30χρονη που θέλει να διασχίσει τον Ειρηνικό κωπηλατώντας

Μια Αμερικανίδα ξεκίνησε την προσπάθεια να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας

Μια Αμερικανίδα ξεκίνησε ένα ταξίδι 9.656 χιλιομέτρων από την Ιαπωνία την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να γίνει το τρίτο άτομο στον κόσμο και η πρώτη γυναίκα να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό μόνη της σε βάρκα.

Η Σόνια Μπάουμστιν, 30, ξεκίνησε σε μια βάρκα από ανθρακόνημα και kevlar από την μαρίνα Choshi της Ιαπωνίας, με προορισμό - μετά από μια οδύσσεια που υπολογίζεται να κρατήσει τέσσερις έως έξι μήνες - στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας υποστήριξής της, το expeditionpacific.com.

Παρά τις 16 προσπάθειες κωπηλατών να διασχίσουν τον Ειρηνικό, μόνο δύο άτομα έχουν καταφέρει να τελειώσουν με επιτυχία το ταξίδι, σύμφωνα με στοιχεία από την Εταιρεία Κωπηλασίας Ωκεανού - οι γάλλοι ο Ζεράρ Ντ' Αμπονβίλ (1991) και ο Εμανουέλ Κουάντρ (2005).

Σόνια Μπάουμστιν: Η 30χρονη που θέλει να διασχίσει τον Ειρηνικό κωπηλατώντας

Το σκάφος της Μπάουμστιν είναι ειδική παραγγελία, 7 μέτρων μήκους, και ζυγίζει 300 κιλά. Δεν έχει μηχανή ή ιστίο. Η αθλήτρια έχει μαζί της 544 κιλά λυοφιλοποιημένων τροφίμων (freeze-dried), 180 μονάδες υγρών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακες και μια ποσότητα ελαιόλαδου, το οποίο θα καταναλώσει στη προσπάθεια να κατακρατήσει όσο βάρος μπορεί.

Η βάρκα έχει επίσης και ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που αφαλατώνει το νερό. Η Μπάουμστιν αναμένεται να κάνει καύσεις 10.000 θερμίδων την ημέρα, και γι' αυτό είχε πάρει 18 κιλά πριν ξεκινήσει το ταξίδι.

Η ομάδα της θα την παρακολουθεί από στεριάς με τηλέφωνο μέσω δορυφόρου και με GPS. Δεν θα έχει συνοδεία.

Η μόνη άλλη γυναίκα να προσπαθήσει να κωπηλατήσει από την Ιαπωνία έως το Σαν Φρανσίσκο είναι η βρετανίδα Σάρα Ούτεν, ή οποία ξέφυγε από την πορεία της λόγω σφοδρών ανέμων και μετά από 149 μέρες τερμάτισε το ταξίδι της στις Αλεούτιες Νήσους (Αλάσκα) το 2013.

SHARE:

24Media Network