Στον απόηχο του θανάτου του Λάντεν

default image

Ορθά έπραξαν οι ΗΠΑ και σκότωσαν τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν λέει η πλειονότητα της αμερικανικής κοινής γνώμης

Οι ΗΠΑ έλαβαν τη σωστή απόφαση να σκοτώσουν τον ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση της ιστοσελίδας www.reuters.com που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα κι ενισχύει την εικόνα του προέδρου Ομπάμα.

Το 79% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Ουάσινγκτον έλαβε τη σωστή απόφαση, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 14% και το 7% δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα.

Ωστόσο, μόνο το 25% απάντησε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν σε αντίθεση με 59% που δεν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι την επιτυχία πρέπει να καρπωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα, ενώ το 13% ο προκάτοχός του στην προεδρία, ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους. Περίπου 50% απάντησαν κανένας από τους δύο.

Μία μικρή πλειοψηφία- 51%- απάντησαν ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν άλλαξε την άποψη που έχουν για την διακυβέρνηση του Ομπάμα.

Αλλά το 29% απάντησαν ότι τώρα βλέπουν πιο θετικά τον αμερικανό πρόεδρο, το 13% πολύ πιο θετικά και το 7% λιγότερο θετικά από πριν.

Το 43% εκτιμά ότι ο Ομπάμα χειρίζεται σωστά το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ το 26% πιστεύει το αντίθετο. Το 31% δεν είναι βέβαιοι.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 1.200 με 1.300 αμερικανοί και ξένοι αναγνώστες του Reuters.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα