Σώθηκε το "χαμογελαστό αιδοίο"

Σώθηκε το "χαμογελαστό αιδοίο"

Οι καθηγητές του σχολείου στο Nyköping έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην καταστραφεί ένα γκράφιτι που δημιούργησε η Carolina Falkholt και απεικόνιζε ένα χαμογελαστό αιδοίο (Pic)

"Το χαμογελαστό αιδοίο" κρίθηκε ως ακατάλληλο από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και απαίτησε να ζωγραφιστεί κάτι άλλο πάνω από το έργο της εκκεντρικής δημιουργού. Στόχος να μην προκαλούνται οι μαθητές του σχολείου.

Άμεση ήταν η αντίδραση των καθηγητών, οι οποίοι ζήτησαν να μην αφαιρεθεί η τοιχογραφία.

Η διευθύντρια του σχολείου Harke Steenbergen θαυμάζει τόσο την τοιχογραφία όσο και "το μήνυμα της": "Βλέπω πολλά παιδαγωγικά πλεονεκτήματα στην τέχνη της", δήλωσε στην εφημερίδα Goteborgs-Posten.

Σώθηκε το

Πλήθος χρηστών του διαδικτύου έστειλαν μηνύματα υποστήριξης στην σελίδα της Carolina Falkholt στο Facebook,  ζητώντας από τους τοπικούς άρχοντες να μην καταστρέψουν το έργο.

Από την πλευρά του ο πολιτικός Conny Jackobsson υποστήριξε επίσης τη ζωγραφική της Falkholt: "Θα πρέπει να λογοκρίνουμε το έργο μόνο και μόνο επειδή απεικονίζει γυναικεία γεννητικά όργανα; Ίσως πιστεύουν οι μαθητές ότι αυτό είναι αρκετά cool, το να φοιτούν δηλαδή σε ένα σχολείο που τολμά", είπε.

Ο Δήμος τελικά υπαναχώρησε και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε διάλογο για το μέλλον της τοιχογραφίας.

Πηγή: thelocal.se

SHARE:

24Media Network