Σούχα: “Μεγάλο λάθος ο γάμος μου με τον Αραφάτ”

default image

Μετανιωμένη για το γάμο της με τον Γιασέρ Αραφάτ, εμφανίζεται η σύζυγός της Σούχα. Πώς περιγράφει τη ζωή της με τον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινίων

Σε συνέντευξή στην Τουρκική Sabah, που θα συζητηθεί και ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις η Σούχα χαρακτηρίζει το γάμο της με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ “μεγάλο λάθος”!

Μάλιστα υποστηρίζει ότι προσπαθήσει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της “εκατοντάδες φορές” και ότι, αν γνώριζε πώς θα ήταν ο γάμος μαζί του, δεν θα είχε συμφωνήσει ποτέ να τον παντρευτεί.

Η  Σούχα, η οποία παντρεύτηκε μυστικά στην Τυνησία το 1990 ήταν 27 ετών και ο  Yasser 61. “Ήμασταν παντρεμένοι για 22 χρόνια και ένοιωθα σαν να “ήμουν 50 ετών” αναφέρει.

“Ο Γιάσερ μπορεί να ήταν ένα “είδωλο” και να τον αγάπησα, ωστόσο ο γάμος μας ήταν μεγάλο λάθος για το οποίο μετανιώνω. Γνωρίζω ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες που ήθελαν να παντρευτούν τον Αραφάτ, αλλά εκείνος ήθελε μόνο εμένα. Ήταν η μοίρα μου” πρόσθεσε.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η μητέρα της ήταν αντίθετη με το με το γάμο αυτό.

“Αργότερα κατάλαβα γιατί. Αν ήξερα πόσα θα υπέφερα, δεν υπήρχε περίπτωση να τον είχα παντρευτεί. Ήταν μεγάλος ηγέτης, είναι αλήθεια, αλλά ένιωθα μοναξιά. Προσπάθησα να τον εγκαταλείψω εκατοντάδες φορές αλλά δεν μ’ άφηνε. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μου επέτρεπε να φύγω. Ιδιαίτερα όσοι ήταν στη δούλεψή του γνωρίζουν πολύ καλά πώς είχαν τα πράγματα” λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή της μαθαίνουμε ότι ήταν  χριστιανή και ασπάστηκε το Ισλάμ λίγο πριν το γάμο της.

Ζούσε σε απομονωμένη για λόγους ασφαλείας. “Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτική όταν μιλούσα στο τηλέφωνο λόγω των υποκλοπών και μετακινούμασταν συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο. Η ταυτότητά μου καταστράφηκε εντελώς”. 

Μετά τον θάνατο του Αραφάτ, πριν από οκτώ χρόνια, η Σούχα λέει ότι έλαβε δεκάδες προτάσεις γάμου αλλά τις απέρριψε όλες, ενώ σήμερα ζει στη Μάλτα  και συντηρεί τον εαυτό της και την κόρη της με μια σύνταξη 10.000 ευρώ τον μήνα που λαμβάνει από την Παλαιστινιακή Αρχή.

“Δεν είναι μυστικό, είναι καταγεγραμμένο” δήλωσε βη Σούχα

Στις 29 Οκτωβρίου 2004 ο Αραφάτ διακομίστηκε με ελικόπτερο από το αρχηγείο του στη Ραμάλα στην Ιορδανία και από εκεί με αεροπλάνο στο Παρίσι, προκειμένου να νοσηλευθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ειδικευμένο σε παθήσεις του αίματος.

Πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004, στο νοσοκομείο Περσί όπου νοσηλευόταν. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, στις 12 Νοεμβρίου, στο Κάιρο, παραβρέθηκαν ηγέτες και εκπρόσωποι απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ο ενταφιασμός του έγινε σε ειδικό χώρο στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, σε χώμα που μεταφέρθηκε από την Ιερουσαλήμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα