Σουηδία: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος όλων των ταξιδιωτών στη χώρα

Σουηδία: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος όλων των ταξιδιωτών στη χώρα
Κορονοϊός στη Σουηδία (Jonas Ekstromer/TT News Agency via AP, File)

Νέα περιοριστικά μέτρα και στη Σουηδία. Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος των ταξιδιωτών στη χώρα.

Νέα περιοριστικά μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώθηκαν στη Σουηδία.

Από τις 28 Δεκεμβρίου όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ για την Covid-19, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επτά άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (οι υπόλοιπες είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λετονία, η Ιταλία και η Αυστρία) απαιτούν ήδη αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της ΕΕ.

Στα ίδια βήματα Φινλανδία και Δανία

Η Φινλανδία γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους ενώ η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να κάνει το ίδιο, αφού πάρει προηγουμένως την έγκριση του κοινοβουλίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

«Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 κατά την άφιξή τους στη Σουηδία, απ’ όποια χώρα και αν προέρχονται» ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό ισχύει ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19», διευκρίνισε η Στοκχόλμη.

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε είπε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο. Οι Δανοί πολίτες θα έχουν χρονικό περιθώριο 24 ωρών να κάνουν το τεστ μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Στη Σουηδία, το μέτρο δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τους Σουηδούς πολίτες ή τους μόνιμους κατοίκους. Η απόφαση αυτή ελήφθη «λόγω της αυξημένης παρουσίας της Covid-19 στον κόσμο και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον» υπογράμμισε η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα