Σουηδία: Ρατσιστικά συνθήματα και σβάστικες σε τέμενος

Σουηδία: Ρατσιστικά συνθήματα και σβάστικες σε τέμενος

Άγνωστοι εισέβαλαν σε τέμενος στη Στοκχόλμη, προκάλεσαν ζημιές, ζωγράφισαν σβάστικες κι έγραψαν συνθήματα μίσους στους τοίχους

Άγνωστοι εισέβαλαν χθες το πρωί σε τέμενος της Στοκχόλμης, αμέσως μετά την προσευχή, ζωγράφισαν με σπρέι σβάστικες στους τοίχους κι έγραψαν συνθήματα μίσους, ενώ έριξαν επίσης κροτίδες, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

Μόνο ένας πιστός βρισκόταν ακόμη στο τζαμί όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του τεμένους στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. Ο άνθρωπος είναι σώος, απλώς έπαθε σοκ, διευκρίνισαν.

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για βανδαλισμό και ένα έγκλημα μίσους.

«Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να το περιμένει κανείς (...) Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει στις κοινωνίες μας, σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα μας. Δεν αναγνωρίζω τη Σουηδία πλέον», δήλωσε στο

TT ένας εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας της Στοκχόλμης, ο Μουστάφα Τουμτούρκ, ένας από τους ιδρυτές του συγκεκριμένου τεμένους, εν έτει 1985.

Στη Σουηδία, η οποία υποδέχθηκε συνολικά 245.000 αιτούντες άσυλο το 2014 και το 2015, έχουν διαπραχθεί πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον τεμενών και κέντρων υποδοχής προσφύγων τα τελευταία χρόνια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: