Σουηδία: Σύσταση στους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις

Σουηδία: Σύσταση στους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις
Φωτογραφία αρχείου AP

Το σουηδικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους Σουηδούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

H ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Σουηδίας και της Τουρκίας κλιμακώνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Το Σάββατο, όπως μετέδωσε το Reuters, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας εξέδωσε προειδοποίηση προς στους Σουηδούς πολίτες να αποφεύγουν συγκεντρωμένους και διαδηλώσεις εφόσον βρίσκονται στην Τουρκία.

Η απόφαση αυτή έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά την ενέργεια ακροδεξιού πολιτικού στη Στοκχόλμη να κάψει το κοράνι, γεγονός που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην Τουρκία αλλά και δηλώσεις καταδίκης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ολα τα παραπάνω έχουν να κάνουν φυσικά με την απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τις συνομιλίες τόσο με τη Σουηδία όσο και με την Φινλανδία για την ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία διαπίστωσε ότι οι πολλοί όροι που είχε βάλει δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί και εν τέλει, και βλέποντας το αρνητικό κλίμα για την ίδια ιδιαίτερα στη Σουηδία, τορπίλισε τις όποιες διαπραγματεύσεις προκαλώντας πονοκέφαλο στο ΝΑΤΟ.

Οι Σουηδοί πολίτες πάντως πήραν σαφείς οδηγίες: “Αναμένονται συνεχείς διαδηλώσεις στην πρεσβεία μας στην Αγκυρα και στο Γενικό Προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, οπότε ζητάται από τους Σουηδούς στην Τουρκία να ενημερώνονται σχετικά” τόνισε, μεταξύ άλλων, το σουηδικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα